Головна » 2016 » Жовтень » 14 » 14 жовтня– День українськогокозацтва
16:19
14 жовтня– День українськогокозацтва

  Святкування Дня українського козацтва збігається зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, яка з давніх-давен є покровительницею українського козацтва й усіх українських збройних формувань.

  В уявленні українця козак – це хоробрий воїн, захисник Вітчизни, оборонець прав, віри, звичаїв. Народ завжди ставився до запорожців з повагою і любов'ю, сприймав їх як символ мужності, честі, людської і національної гідності.

  До теми козацтва зверталося багато українських письменників.

  Читальний зал №3 (вул. Алчевських,44) запрошує відвідати відкритий перегляд літератури,на якому представлені науково-популярні видання і художні книги про Запорізьку Січ, видатних гетьманів і козацьких ватажків, роль козацтва у визвольній боротьбі українського народу.

  

  Також Наукова бібліотека пропонує переглянути віртуальну виставку «Козацька слава України» (http://books.khntusg.com.ua/?q=node/1992). Список літератури до цієї виставки доповнений інтерактивним контентом: перейшовши за посиланням, можна почитати книги он-лайн, подивитися художні і мультфільми за творами українських письменників.

Переглядів: 654 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: