Головна » 2015 » Жовтень » 28 » Адаптація студентів І курсу ННІ БМ до вищої школи
20:05
Адаптація студентів І курсу ННІ БМ до вищої школи

Студентство в Україні складає вагому частку суспільства, яка зайнята специфічною працею - навчанням. Вступаючи до вищого навчального закладу, студенти стикаються з рядом проблем, що пов’язані з:

недостатньою психологічною готовністю до нових умов навчання, з руйнуванням роками вироблених установок, навичок, звичок, ціннісних орієнтацій вихованців середньої школи і виробничих колективів;

втратою роками закріплених взаємин з колективом та формуванням нових навичок;

невмінням здійснювати психологічну саморегуляцію власної діяльності та поведінки.

Зі вступом до вищого навчального закладу юнаки і дівчата потрапляють у нові, незвичні для них умови, що неминуче спричиняє ламання динамічного стереотипу і пов'язаних з ним емоційних переживань.

Співробітнецею Психологічної служби університету, старшим викладачем кафедри ЮНЕСКО Омельченко Г.Ю. було проведено першому курсу ННІ БМ лекцію на тему "Стрессоустойчивость".

В результаті, студенти дізналися багато корисної інформації, щодо різноманіття наукових підходів до розуміння стресу, стресові реакції і їх прояв, стадії розвитку стресу. Оскільки в тих самих ситуаціях одні люди бачать погрозу різного ступеня, а інші в цих же умовах не бачать її зовсім, то і стрес, і його ступінь у кожного свої. Також студенти отримали інформацію про способи підвищення загальної стійкості людського організму проти стресу, способи боротьби зі стресом. Для закріплення матеріалу, викладачем було проведено декілька тестових завдань.

Переглядів: 722 | Додав: Elenapavlyuk88 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: