Головна » 2015 » Жовтень » 29 » День донора ХНТУСГ ім. П. Василенка
02:06
День донора ХНТУСГ ім. П. Василенка

27 жовтня 2015 року студенти навчально-наукового інституту бізнесу та менеджменту ХНТУСГ ім. П. Василенка взяли участь у благодійній акції добровільної здачі крові «День донора ХНТУСГ» на базі Харківського обласного центру служби крові. Поїздка до Харківського обласного центру служби крові відбулася з ініціативи студентського комітету ХНТУСГ за підтримки профспілкового комітету університету.

Донор – це людина, яка добровільно дає свою кров для переливання хворим, а також для приготування лікувальних препаратів. Донорство крові засноване на декількох принципах. По-перше, це вільно виражений добровільний акт; по-друге, він може бути як безкоштовним, так і платним; по-третє, кров та її компоненти, застосовувані в лікувальних цілях, можуть бути отримані тільки від людини; по-четверте, донором крові може бути кожний дієздатний громадянин у віці від 18 до 60 років, який пройшов медичне обстеження і, нарешті, взяття від донора крові припустимо тільки за умови, що здоров'ю донора не буде заподіяно шкоди.

Кожній людині в будь-який момент може знадобитися донорська кров. І саме Ви можете стати донором і допомогти. Без переливання донорської крові та її компонентів неможливо вилікувати дітей і дорослих з онкологічними захворюваннями, в тому числі з захворюваннями крові. Донорська кров потрібна жертвам аварій і терористичних актів, хірургічним хворим, вагітним жінкам, людям, що перенесли опіки і травми тощо.

Харківська обласна станція переливання крові – це місце, де кожен з нас може за 15 хвилин врятувати життя іншій людині. Процес здачі крові не забере у Вас багато часу, але дасть можливість на повноцінне та здорове життя людям, що потребують переливання крові.

Навчально-науковий інститут бізнесу і менеджменту активно долучився до акції: студенти різних курсів охоче взяли участь у добровільній донорській допомозі, а саме Венцус Станіслав (42-МН гр.), Грекова Анна (23-ЕП гр.), Заяц Владислав (31-МН гр.), Костів Сергій (22-МН гр.), Ладика Дар’я (31-МН гр.), Микитенко Вікторія (31-МН гр.), Онопрієнко Катерина (44-ЕП гр.), Ренчинська Євгенія (42-МН гр.), Романова Руслана (21-МН гр.), Тимченко Марія (35-ОА гр.), Чуйкова Олена (44-ЕП гр.).

Ми вдячні учасникам акції і запрошуємо усіх бажаючих відвідати пункт донорів у Харкові та допомогти тим, хто дійсно потребує допомоги! Від Вашого рішення може залежати врятування життя!

Романова Руслана

голова прес-центру студентського комітету ННІ БМ

 

Переглядів: 659 | Додав: Elenapavlyuk88 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: