Головна » 2015 » Грудень » 11 » До дня захисту прав людини
14:41
До дня захисту прав людини

Відбулася конференція-семінар з нагоди святкування Міжнародного дня захисту прав людини

Нагадаємо, що 25 листопада стартувала акція «16 днів проти насильства», яка закінчується 10 грудня, в  Міжнародний день захисту прав людини.

Щорічно 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини. Декларація стала першим світовим документом, що сформулював положення про права людини.

Дирекцією ННІ БМ спільно з комітетом у справах сім’ї молоді та спорту, кафедрою безпеки життєдіяльності й кафедрою організації виробництва бізнесу та менеджменту було організовано конференцію-семінар, присвячену святкуванню цієї дати. Зі вступним словом виступила к.ю.н., доцент кафедри безпеки життєдіяльності Дуюнова Т.В., яка представила наступні напрямки: нормативні документи, що регулюють міжнародного захисту прав людини (з доповіддю виступила студентка Пенцова Катерина); видатні борці за права людини (доповідала Цимбаліст Аліна); права дітей - Яницька Євгенія; проблеми рабства - Додух Наталія; національні меншини - Кук Оксана; військові конфлікти - Лєпєхов Іван; засади конституційного ладу України - Животченко  Вікторія.

Від народження всі люди мають певні права, які гарантовані і захищаються державою. Їх потрібно знати й реалізовувати. Але важливо запам’ятати: поводитись слід так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав іншої людини. Незнання закону не звільняє від відповідальності за вчинки, дії або бездіяльність.

Переглядів: 704 | Додав: SK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: