Головна » 2015 » Жовтень » 27 » ДО УВАГИ СТУДЕНТІВ!
22:25
ДО УВАГИ СТУДЕНТІВ!

Оформлення отриманих наукових результатів для публікації в наукових журналах та презентації на конференціях

Для ознайомлення широкої наукової громадськості з результатами наукових досліджень їх потрібно публікувати в наукових журналах та доповідати на наукових семінарах або на наукових конференціях.

Для публікації цих результатів у вигляді статей у наукових журналах необхідно дотримуватись правил оформлення матеріалів, котрі у вигляді рукопису чи в електронному вигляді надсилаються до редакції наукового журналу, та отримати позитивну рецензію профільного члена редколегії цього журналу.

Вимоги до оформлення рукописів статей в різних наукових журналах можуть відрізнятися, але по відношенню до структури статті вони є однаковими. За цими вимогами стаття повинна починатись із заголовку, що містить в собі мету і предмет дослідження. Потім необхідно вказати прізвища та ініціали авторів, які розміщуються або в алфавітному порядку, або згідно зі внесеною у статтю авторською часткою, і назву організації, в якій виконане дане наукове дослідження. Далі слідує анотація українською, російською та англійською мовами і ключові слова. Потім іде вступна частина, яка називається або «Вступ», або «Вихідні передумови та постановка задачі», в якій дається характеристика наукових робіт інших авторів, котрі займалися дослідженням цієї ж наукової тематики, та постановка задач власного дослідження, розв’язання яких приведе до створення нових наукових результатів з цієї тематики. Далі йде основна частина статті, яку, як правило, називають «Викладення основних результатів дослідження», в якій приводяться усі авторські рішення, що супроводжуються формулюванням і доказом теорем чи висуненням гіпотез і їх доведенням, чи синтезом моделей процесів і явищ та дослідженням цих процесів і явищ за допомогою синтезованих моделей, чи розробкою нових технологій або структури нових приладів з приведенням усіх потрібних математичних виразів, таблиць даних, графіків залежностей, структурних схем, діаграм тощо. При необхідності цей основний розділ статті може розбиватись на підрозділи, в яких матеріал концентрується навколо певної його характеристики.

Після викладення основних результатів дослідження йде розділ, який називається «Висновки», в якому приводяться висновки за матеріалами дослідження.  Вони не повинні бути суцільним текстом і взагалі, а їх треба формулювати чітко, конкретно і нумерувати.

Останнім розділом статті є «Список використаних літературних джерел» або «Список літератури» в якому приводяться, маючи порядкові номери, усі ті літературні джерела, що використовувались вами при написанні статті.

У кінці статті Ви повинні привести інформацію про те, ким Ви працюєте у вказаній на початку статті організації, який Ви маєте науковий ступінь та вчене звання – тут же Ви пишете не лише своє прізвище, а і ім’я та по батькові повністю. Як правило, журнальні статті повинні мати об’єм до 8 друкованих сторінок разом з рисунками, яких бажано в одній статті мати не більше трьох-чотирьох.

Для супроводу свого виступу на науковому семінарі або науковій конференції дослідник створює електронну презентацію.

К.е.н., старший викладач кафедри організації,
виробництва бізнесу та  менеджменту
 Майборода М.М.

 

Переглядів: 627 | Додав: Elenapavlyuk88 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: