Головна » 2016 » Квітень » 26 » Дзвони Чорнобиля..
21:26
Дзвони Чорнобиля..

 26 квітня 2016 р. з нагоди 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС в Молодіжному парку відбулася урочиста церемонія покладання квітів до пам'ятного знаку жертвам Чорнобильської трагедії. Студенти навчально-наукового інституту бізнесу та менеджменту ХНТУСГ ім. П.Василенко (21-МН, 22-МН та 33-ОА групи) разом з головою профспілкового комітету ХНУТСГ, доц. Артьомовим М.П. та к.е.н.,асистентом Романюк І.А. приєднались до дійства.

 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС сталася найбільша катастрофа сторіччя. Це була трагедія не тільки для України, а й для всього людства. До сьогоднішнього дня про неї згадують зі скорботою та співчуттям. За мить змінилось життя тисяч людей, за мить зникло ціле місто, за мить стихли усі слова… Не можна скласти шани тим, хто ціною власних життів врятував Україну – ліквідаторам Чорнобильської катастрофи. Вони навіки зостануться у серцях кожного з нас, а згадкою про них і є такі заходи, який відвідали студенти ННІ БМ.

 У дійстві прийняло участь керівництво обласної державної адміністрації, міста, представники громадських чорнобильських об'єднань області та міста, територіальних органів міністерств та відомств України в Харківській області, представники дипломатичних установ, розташованих на території Харківської області, духовенство, громадськість.

 На початку церемонії представники Харківської єпархії провели поминальний молебень за упокій жертв Чорнобильської трагедії. Пам'яті загиблих також присвятили вокально-хореографічну композицію «Квітневе полум'я весни ...». Після чого була оголошена хвилина мовчання, по завершенні якої, духовий оркестр виконав Гімн України, на перших тактах якого звучав трикратний салют в знак Пам'яті жителям Харківщини, загиблим від Чорнобильського лиха.

 Студенти ННІ БМ також здійснили урочисте покладання квітів до пам’ятиника жертвам Чорнобиля, висловлюючи співчуття та тугу за рідну країну та тих, кого ми звикли вже називати героями – ліквідаторам катастрофи на ЧАЕС.

Ми пам’ятаємо!

Романова Руслана,

голова прес-центру студентського комітету ННІ БМ

Переглядів: 603 | Додав: SK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: