Головна » 2015 » Червень » 1 » Є ТАКА ПРОФЕСІЯ - МЕНЕДЖЕР ...
17:59
Є ТАКА ПРОФЕСІЯ - МЕНЕДЖЕР ...

У сучасному світі затребуваність професії менеджера незаперечна. Жодна компанія не може існувати без менеджерів - адже як тільки з’являється фірма, відразу ж виникає і потреба в управлінні нею. Саме цим займаються сучасні менеджери. Отже, сьогодні менеджер - одна з основних і найбільш затребуваних професій.

У даної професії є ряд особливостей:

* Менеджер - це керівник і у нього завжди є підлеглі.

* Менеджер може бути підприємцем, тобто керувати власною справою, а може бути найманим працівником.

* Менеджер може керувати комерційною або некомерційною організацією.

* Менеджери очолюють державні, громадські та релігійні організації, і цей список можна продовжити.

У всі часи будь-якому підприємству потрібен був керівник, той, хто буде задавати шлях розвитку діяльності. Ця людина може не володіти професією, специфічною для цього підприємства, але має гарні знання про те, як реалізувати товар, вироблений на підприємстві, або як розширюватися. Діяльність менеджера на сьогодні не змінилася. Отримуючи диплом за спеціальністю «менеджмент», студент повинен володіти знаннями, які дозволять стати йому ефективним керівником.

Чи складно буде вчитися по цій спеціальності? Безумовно, нахили у кожного свої. Так, навчання не здасться складним тим, хто має гуманітарний склад розуму, аналітичні здібності. На першому курсі обов’язкові загальні предмети на зразок математики або інформатики, але опору матеріалів і фізики точно не буде. Починаючи з другого курсу, студенти все більше приділятимуть увагу економічним спеціальностям. Введення в професію менеджмент також починається з другого курсу, на першому ж студенти закладуть фундамент політекономії. До закінчення університету вони отримають максимальну кількість знань про управління підприємством, процесами, людьми.

Якщо ви відчуваєте в собі управлінські здібності і інтерес до цієї професії, то сміливо вступайте до ХНТУСГ на спеціальність «Менеджмент»!

 

 

 

 

Переглядів: 911 | Додав: SK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: