Головна » 2015 » Листопад » 11 » ЕКСКУРСІЯ ДО КУТУЗІВКИ
06:04
ЕКСКУРСІЯ ДО КУТУЗІВКИ

Візит до ДП «ДГ «Кутузівка» Інституту сільського господарства

Північного Сходу НААН України»

В рамках співпраці ХНТУСГ імені Петра Василенка та ДП «ДГ «Кутузівка» Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України» відбулася зустріч керівництва господарства з делегацією університету на чолі з завідувачем кафедри обліку і аудиту, доктором економічних наук, професором Маренич Тетяною Григорівною.

Головний бухгалтер підприємства Саніна Тетяна Іванівна розповіла викладачам і студентам про історію та сьогодення господарства, основні напрями його діяльності. ДП «ДГ «Кутузівка» Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України» займається впровадженням сучасних технологій вирощування сільськогосподарських культур, а в тваринництві – вирощуванням племінного молодняку ВРХ української чорно-рябої молочної породи. Також Тетяна Іванівна зупинилася на особливостях організації та ведення бухгалтерського обліку, перспективах фінансового розвитку господарства.

Головний агроном Погребняк Микола Семенович змістовно розповів про стан галузі рослинництва ДП «ДГ «Кутузівка», відмітив, що основними товарними конкурентоспроможними культурами господарства є зернові культури та соняшник.

Головний зоотехнік Адмін Олександр Сергійович розкрив виробничу спрямованість тваринницької галузі господарства, зазначив, що чисельність основного молочного стада ВРХ складає 1250 голів, при цьому поголів’я ВРХ на вирощуванні і відгодівлі – 1700 гол.

З великою зацікавленістю студенти слухали виступаючих та активно приймали участь в обговоренні актуальних питань розвитку сільського господарства.

Студентам також дуже сподобалася екскурсія до бухгалтерії підприємства.

Завідувач кафедри обліку і аудиту Т.Г. Маренич висловила вдячність від науково-педагогічного колективу і студентів за тісну співпрацю, можливість проходити практику та використовувати матеріали підприємстві для написання магістерських дипломних робіт.

З цікавістю студенти спеціальності «Облік і аудит» відвідали МТФ та ознайомились із технологією утримання основного молочного стада ВРХ в господарстві.

Насамкінець завідувач кафедри обліку і аудиту Т.Г. Маренич зазначила, що такі зустрічі вкрай важливі як для навчального закладу, так і для самих підприємств з точки зору обміну досвідом практичної та наукової діяльності з позиції підготовки висококваліфікованих фахівців та подальшого успішного працевлаштування випускників університету.

 

Кафедра обліку і аудиту

Переглядів: 770 | Додав: SK | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: