Головна » 2015 » Жовтень » 8 » ЕКСКУРСІЯ ГРУПИ 36-ЕП,ОА ТА ЇЇ ДРУЗІВ ДО ХАРКІВСЬКОГО ХУДОЖНЬОГО МУЗЕЮ
15:54
ЕКСКУРСІЯ ГРУПИ 36-ЕП,ОА ТА ЇЇ ДРУЗІВ ДО ХАРКІВСЬКОГО ХУДОЖНЬОГО МУЗЕЮ

1 вересня цього року наш Університет гостинно відкрив двері для студентів-першокурсників. Серед них були і випускники технікумів, коледжів та бажаючі отримати другу вищу освіту, які і стали 36 групою ННІ бізнесу і менеджменту.

Студенти 36-ЕП,ОА за перший місяць навчання показали себе старанним та дружнім колективом, кожен студент якого є індивідуальністю та має активну життєву позицію.

На першому засіданні групи 36-ЕП,ОА разом з куратором Руденком С.В. вирішувалися не тільки організаційні питання, але було приділено увагу і заходам щодо культурного розвитку особистості студента. Першим культурним заходом було обрано екскурсію до одного з харківських музеїв. Саме ознайомлення з мистецтвом живопису зацікавило студентів найбільше.

Приємним здивуванням було і те, що, коли студенти поділилися своїми планами щодо екскурсії, бажання відвідати Художній музей виявили інші студенти нашого Університету, зокрема з навчальних груп 13-МН та 14-ОАа.

Харківський художній музей, безперечно, не залишив байдужим жодного учасника екскурсії. Студенти змогли побачити роботи таких видатних митців, як Айвазовського І.К., Васильківського С.І., Коровіна К.О., Репіна І.Ю., Сурикова В.І., Шевченка Т.Г., Шишкіна І.І. та багатьох інших.

Цікавим заходом стала не тільки оглядова екскурсія експозиції Художнього музею, а й розповідь куратора групи студентам про відомого підприємця і промисловця-аграрника – Харитоненка П.І. Портрет, якого разом з сином представлений в музеї, і належить пензлю Малявіна Ф.І. Ця картина є однією з перлин колекції Харківського художнього музею. Куратор Руденко С.В. звернув увагу на постать відомого підприємця і мецената, на його ставлення до розвитку села.

Також студентів зацікавила творчість Васильківського С.І., який народився і працював на Харківщині, і є всесвітньовідомим художником. Мистецтвознавець, який проводив екскурсію, звернув увагу на зображення українського села в роботах митця, зважаючи на спрямованість нашого Університету.

Студенти отримали незабутні емоції від відвідування Харківського художнього музею та вже з нетерпінням чекають наступних екскурсій. Цікавим відкриттям для студентів стало те, що в с. Пархомівка Харківської області є філія Харківського художнього музею, де представлені оригінали картин П. Пікассо, К. Піссарро, К.С. Малевіча, В.В. Кандінського та багатьох інших, який з великим бажанням вони відвідають в майбутньому.

Переглядів: 620 | Додав: Elenapavlyuk88 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: