Головна » 2018 » Вересень » 25 » Екскурсія студентів спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» до Харківського художнього
14:04
Екскурсія студентів спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» до Харківського художнього

24 вересня 2018 року викладачами кафедри обліку та аудиту ННІ бізнесу і менеджменту було організовано захід, який націлений на культурне збагачення студентів, виховання власного естетичного смаку та формування погляду на творчість. Спільними зусиллями з керівництвом музею та цікавим екскурсоводом мету заходу було досягнуто, зроблено достатню кількість красивих селфі, і вже той факт, що студент відмітив свою геолокацію в цьому величному храмі творчості найвидатніших з художників – вагомий доказ важливості подібних заходів для популяризації прекрасного та світлого в наш час.

Художня колекція Харкова починає свій літопис з 1805 року, коли був заснований Імператорський Харківський університет. Ініціатор його заснування, український просвітитель, громадський діяч Каразін В.Н.. Регіональний і загальнодержавний смак колекціонерства зображав загальноприйняті колекційні тенденції - спочатку західноєвропейське, потім вітчизняне мистецтво, східні раритети, ікони.

Особливо вразила студентів картина «Ісаврійські пірати, що продають свою здобич» (1880) уродженця Харківщини Г.Семирадського (1845-1902). Ця робота одного з яскравих представників академічного напрямку дала студентам уявлення про високий професійний рівень майстра масштабних багатофігурних полотен, блискучого рисувальника і обдарованого живописця.

В постійній експозиції представлена картина нашого земляка уродженця міста Чугуїв Харківської області – Рєпіна Іллі Юхимовича (1844-1930). Так, студенти мали можливість ознайомитися з відомим шедевром «Запорожці пишуть листа турецькому султану». Увага студентів була зосереджена на авторському прийомі втілення хрестоматійних, відомих по історичних першоджерел, образів лицарів «козачої республіки», написаних з сучасників художника, що позували йому в процесі створення полотна, особистостями, з якими художника об'єднували дружні і творчі стосунки.

Переглядів: 347 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: