Головна » 2017 » Квітень » 14 » Філософсько-гуманітарні проблеми матеріально-технічного забезпечення сільськогосподарської діяльності.
13:07
Філософсько-гуманітарні проблеми матеріально-технічного забезпечення сільськогосподарської діяльності.

Філософсько-гуманітарні проблеми матеріально-технічного забезпечення сільськогосподарської діяльності.

Із такою назвою постійно(уже 13-тий раз) працює секція(керівник: проф. Л. В. Фірсова, секретар: доц. Л. О. Сухіх) у рамках Міжнародного форуму «Молодь і сільськогосподарська техніка в ХХІ столітті»,який вже традиційно став вагомим майданчиком для обговорення питань сучасного технологічного, технічного розвитку сільськогосподарської діяльності та освітянського простору.Загалом долучитися до роботи секції у цьому році виявили бажання 35 студентів. Під керівництвом викладачів кафедри ЮНЕСКО «Філософія людського спілкування» та соціально-гуманітарнихдисциплін: Н. О. Бондар,І. О. Данченко,Н. Я. Мокрецової,Г. Ю. Омельченко, С. Г. Пилипенко,Л. О. Сухіх, Л. В. Фірсової та викладача кафедри культурних універсалій А. Л. Кухаренко, викладачів А. Г. Самойлової та А. Г. Глазкіної Полоцького державного університету, викладачів кафедри філософії та соціології Томського університету систем управління та радіоелектроніки Т. І. Сусловой та М. В. Раітіної вони приготували публікації тез доповідей та брали участь у роботі секції.

На секції виступили з презентаціями 16 студентів.Успішність роботи секції обумовлена, насамперед, зв’язком з життям сучасного українського села. Студенти розповідають про проблеми, які пов’язані з життям господарств, діляться враженнями про взаємини селян з представниками місцевої влади,визначають проблеми сільської молоді, не лише фіксують наші досягнення та недоліки,використовуючи статистичні дані та логічну аргументацію, але і пропонують своє бачення у вирішенні питань аграрного розвитку нашої країни. Про це йшла мова у виступах А. Касаткіна, А. Василенко, С. Блохи(англійською мовою з мультимедійним перекладом) та Ю. Деревянко. Студент П. Сьомак переконливо доповідав про необхідність збереження культурних традицій в українських селах.

Жвавий інтерес викликали презентації Ю. Владімірова та Є. Володченкана тему «Соціальні та філософські проблеми біотехнологій» не лише завдяки інформації та цікавим прикладам, але й завдяки дотепності та ораторському мистецтву доповідачів.

Чільне місце посіли доповіді з сучасних проблем науки та наукового пізнання, методологічних проблем співвідношення техніки та культури, науки та техніки, враховуючи новий тренд у філософії науки та техніки вбік соціально-філософських,політологічних та етичних проблем сучасних технологій. Це презентації В. Єсіна, М. Маханько, В. Сафіна, В. Полтінкіна. Яскравими, глибокими за змістом та технічній подачі матеріалу були виступи Г. Мірошниченко та Б. Скворцова. У коментарях також брали участь присутні студенти та викладачі. Форум ще раз продемонстрував – студентство успішно навчається, а своїми здобутками щедро ділиться з усіма, що і сприяє розвитку та вдосконаленню соціальних процесів в українському суспільстві.Спільнимизусиллямиучасників на секціїибуластворена тепла і творча атмосфера: булоинаданодостатньо часу для дискусіїйфактичновсідоповідісупроводжувалоїхжвавеобговорення.Систематична наукова діяльність студентів є запорукою розвитку як самих учасників та, як ніщо краще, інтегрує в єдиний дружний колектив студентів та викладачів, долаючи тим самим розрив за науковими ступенями та віком, демонструє плюралізм сучасного наукового дискурсу.

Л.В.Фірсова

проф. каф.ЮНЕСКО

Л.О. Сухіх

доц. каф. ЮНЕСКО

Переглядів: 488 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: