Головна » 2014 » Листопад » 4 » ІННОВАЦІЙНИЙ ПІДХІД ДО АКТИВІЗАЦІЇ РОЗУМОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СТУДЕНТІВ
20:20
ІННОВАЦІЙНИЙ ПІДХІД ДО АКТИВІЗАЦІЇ РОЗУМОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СТУДЕНТІВ

Проблема формування освіченої, висококваліфікованої особистості, здатної адаптуватися до мінливих умов зовнішнього середовища спонукає викладачів вищої школи до пошуку інноваційних прийомів і методів для активізації розумової діяльності студента.

Саме в цьому напрямку проведено старшим викладачем кафедри організації виробництва, бізнесу та менеджменту Сагачко Юлією Миколаївною заняття зі студентами 5 курсу ННІ ПХ на тему «Процес прийняття управлінського рішення» з метою навчити студентів приймати групові рішення, аналізувати і моделювати ситуацію при вирішенні групового завдання, а також сформувати взаємовідносини серед учасників.

Після вступного слова викладача  група студентів  поділена на три команди на чолі з капітанами, яким було поставлено завдання при обмежених ресурсах   прийняти групове рішення з виживання колективу в нестандартній ситуації методом «мозкового штурму».

В процесі виконання завдання студенти активно обговорювали варіанти прийняття рішень всередині команд, капітани за допомогою викладача вміло вирішували конфліктні ситуації в колективі, в результаті чого було представлено управлінське рішення від кожної із команд. В ході обговорення представлених варіантів було прийняте оптимальне рішення щодо поставленого завдання.

В результаті студенти отримали можливість використати отримані знання  дисципліни «Менеджмент в АПВ» для формування оптимального рішення в конкретній ситуації, пошуку шляхів вирішення конфліктних ситуацій та оцінки діяльності членів команди в прийнятті колективного рішення.


 

Переглядів: 730 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: