Головна » 2018 » Листопад » 15 » ІV-а Внутрівузівська науково-практична конференція за підсумками виробничої практики студентів спеціальності «Облік і оподаткування»
02:14
ІV-а Внутрівузівська науково-практична конференція за підсумками виробничої практики студентів спеціальності «Облік і оподаткування»

    17 жовтня 2018 року за результатами проходження виробничих практик студентами спеціальності «Облік і оподаткування» відбулася ІV-а підсумкова внутрівузівська науково-практична конференція з актуальних проблем організації та проведення виробничих практик для студентів ХНТУСГ ім. Петра Василенка.
     Великий математик ХІХ ст. Пафнутій Чебишев сказав: «Теорія без практики мертва і безплідна, практика без теорії безкорисна і пагубна».
    Важливо студентам отримати якісні теоретичні знання, але ще важливіше застосувати їх на практиці, закінчивши ЗВО з відповідної спеціальності. Тому виробничі практики студентів є невід’ємною складовою освітньо-професійної програми підготовки фахівців. 
   Під час проходження виробничої практики студенти стикаються з низкою проблем, які не вдається в повному обсязі своєчасно вирішувати. Саме висвітленню напрямів, позитивних моментів та недоліків практичної підготовки і була присвячена науково-практична конференція, ініційована кафедрою обліку та аудиту. 
     З вітальним словом відкрила конференцію директор ННІ БМ к.е.н., доцент Заїка Світлана Олександрівна, яка підкреслила важливість практичного навчання у підготовці висококваліфікованих фахівців та наголосила на необхідності обміну досвідом проходження виробничої практики студентами. Світлана Олександрівна побажала учасникам конференції плідної роботи.
   Кращими доповідями на конференції були визнані доповіді студентів Романашенко Ірини , Ткачук Віталіни, Владімірової Інесси, Пензевої Юлії та ін. Студенти поділились власним досвідом та враженнями від цьогорічних та минулих практик, висловили власні побажання та пропозиції щодо удосконалення практичної підготовки. В аудиторії відбулася відкрита дискусія. Особливо студенти відзначили виступ Романашенко Ірини, яка проходила практику в готелі Iberostar Sunny Beach Resort 4*, Республіка Болгарія.
    Завідувач кафедри обліку та аудиту, д.е.н., професор Маренич Тетяна Григорівна відзначила високий рівень зацікавленості та небайдужості студентів до проходження ними виробничих практик незалежно від року навчання та тематичного спрямування практики. К.е.н., доцент Луценко Олена  Анатоліївна висвітила проблемні питання проходження виробничої практики студентами нашого університету в умовах сьогодення, запропонувала більш активно використовувати одержані знання в умовах виробництва для написання наукових робіт.
     Традиційно за результатами науково-практичної конференції готується до друку збірник тез доповідей студентів та викладачів. 

         Завідувач кафедри обліку та аудиту д.е.н., професор Маренич Т.Г.

Переглядів: 381 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: