Головна » 2017 » Вересень » 15 » Харків-Донбас: історія, традиції, сучасність
18:42
Харків-Донбас: історія, традиції, сучасність

Cьогодні, 15 вересня, на базі Будинку художників (вул. Дарвіна, 11) студенти навчально-наукового інституту бізнесу та менеджменту ХНТУСГ ім. Петра Васиненка взяли участь в оглядовій Всеукраїнській виставці "Харків-Донбас: історія, традиції, сучасність".

Як коментують організатори, нинішня виставка - перша спроба образотворчого осмислення наших зв'язків минулого і сучасного, пошуки нових імен і прив'язок - у часі, місці, просторі, культурі, науці.

- Дійсно, багато митців мають донецько-луганське коріння, дехто перш ніж стати майстром в галузі образотворчості, встиг порацювати на шахті та новобудовах, - зазначає О. Денисенко, мистецтвознавець, чллен ХОНСХУ. - Проєкція сьогоднішніх подій на Донбасі на сюжетну лінію "вічних істин" викликала алюзії і трагедійних моментів - вимушеної втечі, втрати рідних і дому, житття на своїй, але чужій землі, запитання без відповіді, відлік життя. що зупинилось, камінь замість хліба, "чорні води" замість чистих джерел...

Харків'яни в багатьох роботах торкнулись теми непростої обстановки на Донбасі, причому зробили це по-філософські тонко ,в жанрі притчі, розробки вічних тем, загальнолюдських проблем буття.

Переглядів: 417 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: