Головна » 2015 » Жовтень » 8 » Хортиця – колиска українського козацтва
19:50
Хортиця – колиска українського козацтва

1 жовтня 2015 року студенти навчально-наукового інституту бізнесу і менеджменту у супроводі викладачів-кураторів кафедри організації виробництва бізнесу і менеджменту відвідали Національний заповідник «Хортиця».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Першими кроками по визнанню Хортиці важливим об’єктом природної, культурної та історичної спадщини стало оголошення території острову пам’яткою природи місцевого значення у 1958 році та отримання статусу пам’ятки природи республіканського значення у 1963 році. Це обумовлювалося тим, що сотні цінних, а часом неповторних пам’яток, що характеризували суспільно-політичну та військову організацію січей, їх побут, промисли, культуру, не мають належного обліку, а якщо й зберігаються, то в непристосованих сховищах чи приватних колекціях.

Саме тому острів Хортиця в місті Запоріжжі, Постановою Ради Міністрів України № 911 від 18.09.1965 р. «Про увічнення пам’ятних місць, зв’язаних з історією запорозького козацтва», був оголошений Державним історико-культурним заповідником. З цього часу розпочався процес створення та розбудови заповідника.

Впродовж екскурсії студенти мали можливість відвідати Запорізьку Січ, оглянути житло та господарські будівлі степових лицарів, дізнатись про побут та звичаї як запорожців, так і населення українських земель XVII-XVIIІ ст., відчути дух козацької доби.

Пішохідна екскурсія північно-східним узбережжям острову надала змогу дізнатися про Дніпрові пороги та будівництво Дніпрогесу, побачити ймовірне місце загибелі Святослава Хороброго та скіфське городище, відвідати стародавнє святилище та лінію укріплень - редутів XVIII ст., а також погуляти Тарасовою стежкою з видами на оповиті легендами хортицькі скелі.

В цілому, всі відвідувачі екскурсії отримали безліч позитивних емоцій та вражень та обіцяли повернутися сюди знову.

 

Старший викладач кафедри організації
виробництва, бізнесу та менеджменту
Колпаченко Надія Миколаївна

Переглядів: 709 | Додав: Elenapavlyuk88 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: