Головна » 2016 » Листопад » 15 » КОНКУРС ХУДОЖНІХ ТВОРІВ – ВІРШІВ «ОДА БУХГАЛТЕРУ»
15:18
КОНКУРС ХУДОЖНІХ ТВОРІВ – ВІРШІВ «ОДА БУХГАЛТЕРУ»

Доброю традицією кафедри обліку і аудиту Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка стала тісна співпраця з освітянськими закладами І-ІІІ ступенів Харківського району Харківської області. В жовтні місяці цього року кафедрою було оголошено конкурс художніх творів – віршів «Ода бухгалтеру» серед учнів шкіл, ліцеїв, колегіумів Харківського району. Цей захід відбувся за підтримки відділу освіти і науки Харківської районної державної адміністрації.

Метою та головними завданнями конкурсу були популяризація сучасної професії бухгалтера, виявлення талановитої молоді та активізація профорієнтаційної роботи кафедри серед школярів. Конкурс художніх творів – віршів був присвячений Міжнародному дню бухгалтера. У конкурсі прийняли участь 32 учня з 24 шкіл. З 10 по 14 листопада 2016 року діяла виставка творчих робіт старшокласників в адміністративному корпусі по вул. Алчевських, 44.

10 листопада 2016 року відбулося урочисте відкриття виставки творчих робіт, на якій був присутній ректор університету, кандидат технічних наук, професор Нанка О.В. Ректор наголосив на важливості ролі головного бухгалтера у діяльності кожного підприємства, зазначив, що майбутнє економіки нашої держави залежить від молодих висококваліфікованих спеціалістів.

Для підведення підсумків конкурсу було створене компетентне журі з викладачів кафедри обліку і аудиту (Маренич Т.Г., Луценко О.А., Поливана Л.А.), яке дало професійну оцінку виконаним роботам. На розсуд членів журі були представлені 27 творчих робіт, які вирізнялися неповторністю, індивідуальністю, змістовністю та неординарністю їх виконання.

Для відзначення переможців Конкурсу художніх творів – віршів «Ода бухгалтеру» було проведене урочисте нагородження учасників в стінах ХНТУСГ ім. Петра Василенка.

З вітальним словом до переможців звернувся проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат технічних наук, професор В.І. Жила, який познайомив гостей з досягненнями та можливостями перспектив науково-викладацького потенціалу нашого університету, відомого не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Віктор Іванович наголосив на актуальності економічної освіти в сучасних умовах, на традиціях, що започатковані кафедрою обліку і аудиту щодо проведення конкурсів серед школярів та відзначив важливість цього заходу у розширенні горизонту знань у виборі майбутньої професії. Він побажав подальших творчих успіхів колективу кафедри обліку і аудиту і плідної співпраці разом з загальноосвітніми школами Харківського району.

Перед гостями виступила завідувач кафедри обліку і аудиту, доктор економічних наук, професор Маренич Т.Г., яка висловила подяку всім учасникам Конкурсу та запросила до участі в інших заходах, які планує проводити кафедра.

Завідувач кафедри культурних універсалій кандидат філософських наук, доцент Мазоренко Марина Олегівна відзначила, що професорсько-викладацький та студентський колектив буде радий бачити учасників конкурсу серед студентів ХНТУСГ, зауважила, що слід завчасно визначитися з предметами для здачі ЗНО. За високохудожнє оформлення робіт та творчий підхід від кафедри культурних універсалій отримали цінні подарунки Гашуренко Дар’я, учениця 11 класу Покотилівського ліцею «Промінь» та Марченко Ірина, учениця 10 класу Веселівської ЗОШ.

Всі учасники Конкурсу були нагороджені відповідними відзнаками та цінними подарунками.

Гран – Прі Конкурсу за високий рівень виконавської майстерності одержав: Буйнов Руслан, учень 10 класу Мереф’янської загальноосвітньої школи I – III ступенів №6.

Дипломом І ступеня нагороджено Іващенко Марію, ученицю 9 класу Південного ліцею Харківської районної ради Харківської області.

Дипломом ІІ ступеня нагороджено Безносенко Крістіну, ученицю 9-А класу Мереф'янської ЗОШ І-ІІІ ступенів №6 Харківської районної ради Харківської області.

Дипломом ІІІ ступеня нагороджено Соколова Владислава, учня 9 класу Пономаренківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Харківської районної ради Харківської області.

Посіли призові місця: Бутенко Денис, Кургасов Владислав, учні 9 класу Мереф'янського ліцею імені Героя Радянського Союзу В.П. Мірошниченка в номінації «Професійна винахідливість»; Морозова Вікторія, учениця 10 класу Пісочинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Соколов Владислав, учень 9 класу Пономаренківської ЗОШ І-ІІІ ступенів в номінації «Розкриття важливості професії»; Гашуренко Дар’я, учениця 11 класу Покотилівського ліцею «Промінь» в номінації «Найкраще привітання, яскравість образу та втілення мрій»; Трофимов Микита, учень 11 класу Фрунзенської ЗОШ І-ІІІ ступенів в номінації «Креативний підхід»; Рідкокаша Ірина, учениця 8 класу Покотилівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 в номінації «Важливість професії»; Сарічева Антоніна, учениця 11 класу Лизогубівської ЗОШ І-ІІІ ступенів в номінації «Поєднання художніх стилів»; Заговора Анастасія, учениця 10 класу Липецької ЗОШ І-ІІІ ступенів в номінації «Знання бухгалтерської справи»; Воропаєва Оксана, учениця 10 класу Хорошівської ЗОШ І-ІІІ ступенів в номінації «Гендерна рівність»; Олійник Микола, учень 8 класу Глибоківської ЗОШ І-ІІІ ступенів в номінації «Гумористичний підхід»; Литвиненко Анастасія, учениця 10 класу Будянської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2

в номінації «Магічність образу бухгалтера»; Крючкова Валерія, учениця 10 класу Мереф`янської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 в номінації «Кращий поетизм»; Івлєва Вікторія, учениця 10 класу Роганської гімназії в номінації «Стисле привітання», Якименко Вікторія, учениця 10 класу Веселівської ЗОШ І-ІІІ ступенів в номінації «Багатогранний підхід», Марченко Ірина, учениця 10 класу Веселівської ЗОШ І-ІІІ ступенів в номінації «Яскравий образ бухгалтера», Кокшарова Анастасія, учениця 7 класу Мереф'янської ЗОШ І-ІІІ ступенів в номінації «Життєвий підхід», Золотарьов Артем, учень 9 класу Південної ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 в номінації «Історизм оформлення твору».

Почесними Грамотами від університету відзначені всі вчителі, які брали участь у підготовці творчих робіт учнів.

Окрема подяка була висловлена директорам шкіл за активну участь в організації та проведенні Конкурсу.

Грамотою також були нагороджені начальник відділу освіти ХРДА Ольга Іванівна Бабельчук і методист відділу освіти ХРДА Зарема Гасанівна Болгова.

У ході урочистостей викладачами кафедри обліку і аудиту була проведена екскурсія для школярів, учителів та гостей в стінах університету. Присутні відвідали музей університету.

Завдяки таким Конкурсам у майбутніх абітурієнтів з’явилася можливість по-новому поглянути на професію бухгалтера та зорієнтуватися в придбанні знань та вмінь, які необхідні для подальшого професійного спрямування.

Всі присутні одержали задоволення від знайомства із університетом, керівництвом та викладачами кафедри обліку і аудиту. Гості висловили слова подяки організаторам заходу та побажання щодо подальшої співпраці.

 

Буйнов Руслан, Безносенко Крістіна

 

ОДА БУХГАЛТЕРОВІ

О вінценосний, лучезарний!

Твій кожен день – немов екзамен!

Нервовий, швидкісний, важкий…

Сидиш, рахуєш день за днем.

Приводиш цифри всі до ладу.

І дебет з кредитом зійшлись

У тебе вправно і зухвало.

Серед професій різних самих

Твоя – складніша над усе.

Тому вінок тобі із лавра

Чаклунка доля принесе.

Бухгалтере мій геніальний!

Велику дяку шлю тобі

За твою працю бездоганну

І шлях тернистий, непростий.

О світ очей твоїх прекрасних

Нехай ясніє день за днем!

І на дорозі цій важкій

Я шлю тобі уклін низький!

 

 

Завідувач кафедри обліку та аудиту ХНТУСГ,

д.е.н.,професор Т.Г. Маренич,

к.е.н., доцент кафедри обліку та аудиту Л.А. Поливана,

к.е.н., доцент кафедри обліку та аудиту О.А. Луценко.

Переглядів: 694 | Додав: SK | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: