Головна » 2015 » Листопад » 26 » Проведені заходи у рамках акції «16 днів проти насильства»
23:58
Проведені заходи у рамках акції «16 днів проти насильства»

Дирекція ННІ БМ спільно з комітетом у справах сім’ї молоді та спорту, кафедрою ЮНЕСКО та кафедрою організації виробництва бізнесу та менеджменту у рамках акції «16 днів проти насильства» провели серію заходів серед студентів всіх курсів ННІ БМ.

У 1991 році Центром жіночого глобального лідерства ініційовано проведення міжнародної кампанії «16 днів проти насильства». З того часу дана кампанія проводиться щорічно з 25 листопада по 10 грудня та у ній приймає участь більшість країн світу, у тому числі Україна, не є вийнятком і Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. Петра Василенка, зокрема ННІ бізнесу та менеджменту.

Майже кожен день акції має свою тематику, адже дати її початку та завершення вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі і віку, є порушенням прав людини.

Метою проведення акції "16 днів проти насильства” у ННІ БМ є привернення уваги до актуальної для українського суспільства проблеми алкоголізму, наркоманії, паління, ВІЛ/СНІДу, та подолання насильства в сім’ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. Світовою громадськістю насильство визнано одним із ключових моментів, які ставлять людину в залежне становище, наносять величезну моральну шкоду суспільству і є перепоною на шляху подолання нерівності і дотримання людських прав. Без подолання цього соціально небезпечного явища неможливо створити умови для самореалізації людини, реалізації принципів рівних прав, свобод і можливостей кожного громадянина.

З 25 листопада по 10 грудня 2015 року проведено і планується провести інформаційно-просвітницькі акції "16 днів без насильства". В рамках яких зі студентами ННІ БМ всіх курсів з залученням кураторів та психолога проведені лекції-бесіди з використанням мультимедійних засобів. Студенти емоційно відреагували на переглянутий матеріал відеороликів та презентацій та взяли активну участь в обговоренні щодо даної тематики.

Дирекція висловлює вдячність голові комітету у справах сім’ї молоді та спорту Півень А.В., к.пед.н., доценту, заступнику керівника психологічної служби університету Данченко І.О., голові пресцентру ННІ БМ Дудник О.В. та викладачам кафедри організації виробництва бізнесу та менеджменту.

Заступник директора ННІ БМ Сагачко Ю.М.

Переглядів: 662 | Додав: SK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: