Головна » 2016 » Квітень » 28 » Мультидисциплінарні гендерочутливі ініціативи: молодіжний потенціал осередків гендерної освіти.
22:46
Мультидисциплінарні гендерочутливі ініціативи: молодіжний потенціал осередків гендерної освіти.

21-22 квітня за ініціативою Всеукраїнської мережі осередків гендерної освіти (ОГО) при підтримці Фонда Фрідріха Еберта в Україні на базі Сумського державного університету відбулася науково-практична конференція «Мультидисциплінарні гендерочутливі ініціативи: молодіжний потенціал осередків гендерної освіти».

У рамках заходу відбулася презентація молодіжних гендерних ініціатив різних осередків українських вищих навчальних закладів. Центр гендерної освіти ХНТУСГ імені П. Василенка (керівниця – ст. викл. Омельченко Г.Ю.) був представлений асистенткою кафедри ЮНЕСКО «Філософія людського спілкування» та соціально-гуманітарних дисциплін Скубій І.В. У рамках конференції відбулися дискусії за наступними напрямками: гендер і сучасні освітні технології; політична участь жінок: місцеве самоврядування та управління; ринок праці та економічна активність жінок і чоловіків; гендерний вимір в соціальних комунікаціях та рекламі.

Студентки навчально-наукового інституту бізнесу та менеджменту Юлія Заяць та Ганна Дудка взяли участь у проведенні інтерактивної форми навчання «світового кафе» на тему «Місце молоді у реалізації цілей сталого розвитку 2015-2030 рр.: гендерна складова».

В рамках зустрічі 22 квітня відбулася дискусія «Гендер і демократія», яку провела представниця Фонду імені Генріха Бьолля Анна Довгопол. Крім того учасників та учасниць конференції ознайомили з можливостями участі українських вищих навчальних закладів в програмі Horizon – 2020 в межах гендерної тематики, поділилися досвідом управління проектами та провели для них майстер-клас «Як писати про гендер?»

Конференція завершилася підбиття підсумків у межах панельної дискусії «Перспективи розвитку осередків гендерної освіти: залучення молодіжних міждисциплінарних ініціатив».

Переглядів: 586 | Додав: SK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: