Головна » 2019 » Травень » 26 » На Харківщині визначили переможця наукових квестів
21:25
На Харківщині визначили переможця наукових квестів

В урочистій церемонії нагородження взяв участь заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Традиційно Міжвишівський науковий квест «Пошуки скарбів науки» присвячений Дню науки проходить під патронатом голови ХОДА Юлії Світличної.

«Проведення наукових квестів стало традиційним для Харківщини. У них беруть участь студенти з багатьох вишів області. Це весело і цікаво. Мені дуже приємно, що наука у нашому регіоні розвивається, і науковці достойно представляють нашу країну на міжнародній арені. Обласна державна адміністрація робить все для того, щоб популяризувати науку», - сказав Анатолій Бабічев.

У квестах взяли участь 19 команд серед яких були і студенти  Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. Цього року вперше у заході взяли участь представники Полтавської області. Перемогу отримала команда Харківського національного університету внутрішніх справ.

«Команди мандрують різними локаціями (виші та наукові установи Харківської області), де вирішують наукові завдання різної тематики на ерудицію. Таким чином молодь отримує нові знання та нові поштовхи у науковій діяльності. Вони цікавляться чимось новим та розкривають себе з різних боків», - зазначила голова Ради молодих вчених Наталія Куфтеріна. 

ХНТУСГ є одним із організаторів заходу і частина завдань була розміщена на його на базі у корпусі за адресою: проспект Московський, 45. Учасники мали змогу ознайомитись із нашим університетом, відвідати аудиторії та відчути себе майже справжніми механіками!  

Анатолій Бабічев також зазначив, що Харківщина залишається науковим центром України. Окрім того, він нагадав, що  у регіоні дуже плідно працює Мала академія наук. Вже незабаром будуть підбиті підсумки  конкурсу цього року серед учнів з усієї України.

Також нещодавно відбулося нагородження видатних вчених, які отримали іменні стипендії облдержадміністрації.

«Позаминулого року завдяки особистій ініціативі голови ХОДА Юлії Світличної нам вдалося поновити проведення конкурсу «Найкращий молодий науковець Харківщини», - додав Анатолій Бабічев. - Ми проводимо низку заходів, які охоплюють всіх - від молодих вчених до видатних академіків».

Переглядів: 305 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: