Головна » 2018 » Листопад » 15 » Нам 70 - і це лише початок!
17:00
Нам 70 - і це лише початок!

    8 листопада в Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені Петра Василенка відбувся урочистий захід, присвячений святкуванню ювілея кафедри «Організації виробництва бізнесу та менеджменту».

   70 років тому в 1948 році була заснована кафедра Економіки і організації сільськогосподарського виробництва для забезпечення організаційно-економічної підготовки фахівців під керівництвом доцента Лук'янова Павла Івановича, який очолював кафедру до 1965 року.

     З 1965 року по 1973 рік кафедру очолював доцент Писін Микола Євдокимович, під керівництвом якого велася наукова діяльність, спрямована на підвищення економічної ефективності використання основних фондів в сільському господарстві.

    З 1973 року кафедру очолив професор, заслужений працівник освіти України, академік інженерної академії України - Мазнєв Григорій Євтійовіч. 44 роки свого життя Григорій Євтійовіч присвятив своїй кафедрі і виховав гідну зміну, яка з честю несе всі напрацювання і досягнення кафедри придбаних за 70 років!!!

      В даний час кафедрою керує доктор економічних наук, професор - Красноруцький Олексій Олександрович.

   Відкрив захід вітальним словом перший проректор університету - Микола Лисиченко.

    - 70 років - це багато чи мало? Для людського життя багато, для науки, напевно, дуже мало, а для кафедри - солідно. Протягом всього часу змінювалися назви кафедри і люди, але місія залишалася незмінною. Вона була спрямована на підготовку педагогів, які люблять дітей і свою роботу, виконують її якісно і творчо, - зазначив Микола Леонідович.

   Потім привітали ювілярів директори навчально-наукових інститутів та декан факультету, проректор з наукової роботи Віктор Мельникголова профспілкового комітету співробітників та студентів Віктор Кісь, а також ректор університету з 1996 по 2012 роки, радник ректора Дмитро Іванович Мазоренко.   

      Вітальні слова та побажання висловили і високоповажні гості заходу:

- доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, завідувач кафедри економіки та фінансів Харківського регіонального інституту Національної академії державного управління при Президентові України - Амосов Олег Юрійович;

- доктор економічних наук, доцент, проректор з наукової роботи Сумського національного Аграрного університету - Данько Юрій Іванович;

- доктор економічних наук, старший науковий співробітник Національно-наукового центру інституту Аграрної економіки Національної академії Аграрних наук України - Гуторов Андрій Олександрович;

- проректор з науково-дослідної роботи, кандидат економічних наук, доцент Народної української академії - Іванова Ольга Анатоліївна;

- доктор економічних наук, професор, директор міжнародного інституту інноваційних освітніх технологій - Прокопенко Валерія Юріївна

кандидат економічних наук, доцент Львівського національного Аграрного університету - Желєзняк Алла Михайлівна;

- кандидат економічних наук, доцент Львівського національного Аграрного університету - Райтер Наталія Іванівна;

- кандидат економічних наук, доцент Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнології імені Ґжицького - Гринішина Галина Миколаївна.  

   Ну і за традицією, який же ювілей може бути без подарунків! У цей день були відзначені почесними грамотами та подяками ті люди, хто день у день робить роботу кафедри краще і прославляє її.

     Окрім привітань, присутні мали змогу насолодитися творчими здібностями студентів університету, які дивували своїми талантами та майстерністю. Ведучими цього дивовижного заходу були: найчарівніша та найталановитіша  Ольга Скрипка та володар Гран Прі Міжнародного конкурсу «Співограй» Богдан Бондаренко.

Нам 70 - і це лише початок,

І знають люди, що це неспроста,

Що відрізняє колектив наш славний:

старання, майстерність, доброта!

Переглядів: 486 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: