Головна » 2015 » Липень » 17 » НАШ УНІВЕРСИТЕТ НА ЗУСТРІЧІ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ МЕРЕЖІ ОСЕРЕДКІВ ГЕНДЕРНОЇ ОСВІТИ
08:39
НАШ УНІВЕРСИТЕТ НА ЗУСТРІЧІ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ МЕРЕЖІ ОСЕРЕДКІВ ГЕНДЕРНОЇ ОСВІТИ

1–3 липня 2015 року на базі Сумського державного університету Всеукраїнська Мережа осередків ґендерної освіти ВНЗ у партнерстві з Фондом імені Фрідріха Еберта провела міжнародний семінар на тему «Ґендерний аудит в університетах як інструмент просування політики рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків у сфері освіти».

Учасниками семінару були представниці/представники осередків ґендерної освіти 23 українських вишів із 13 міст України, головна спеціалістка Департаменту вищої освіти МОН України Аліна Чубко, міжнародна експертка з гендерного аудиту Сілке Стейнхілбер (Німеччина), делегація з Республіки Білорусь. Наш університет на семінарі представляли керівниця Центру гендерної освіти, ст. викл. кафедри ЮНЕСКО «Філософія людського спілкування» та соціально-гуманітарних дисциплін Омельченко Г.Ю. та студентка ННІ БМ Губар А.

Увагу на семінарі було приділено вивченню міжнародних напрацювань у сфері ґендерного аудиту та ознайомились із досвідом проведення елементів ґендерного аудиту окремими осередками Мережі. Захід був насичений дискусійними питаннями й наданням пропозицій щодо інтегрування ґендерної складової в систему вищої освіти та створення у виші гендерночутливого середовища.

В рамках діяльності Мережі спільно з Міністерством освіти і науки України створена робоча група з впровадження гендерних підходів в освіту.

 

Переглядів: 672 | Додав: Elenapavlyuk88 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: