Головна » 2014 » Листопад » 12 » ОБМІН ДОСВІДОМ
12:35
ОБМІН ДОСВІДОМ

Обмін міжнародним досвідом організації грошової системи країн Узбекистану та Туркменістану в рамках практичного заняття з дисципліни «Гроші та кредит»

 

ХНТУСГ ім. Петра Василенка відомий на весь світ, завдяки своїм випускникам з країн близького та далекого зарубіжжя. Так, сьогодні в Навчально-науковому інституті бізнесу і менеджменту навчається понад 1100 студентів, 20 % з яких – представники інших країн.

Не стала винятком і група 25-ОА ННІ бізнесу і менеджменту, студентами якої є 4 громадяни Узбекистану та 1 – Туркменістану, тому для посилення духу єдності та створення атмосфери інтернаціоналізму, для розширення кругозору та поглиблення знань про економіку інших країн українських та іноземних студентів цієї групи, на практичному занятті з дисципліни «Гроші та кредит», яке провела к.е.н., асистент кафедри обліку та аудиту Крутько М.А., громадянином Узбекистану Нуржановим Аскаром, що навчається в цій групі, була зроблена цікава і змістовна доповідь  про основні тенденції грошової системи своєї країни. Доповідь викликала в аудиторії неабиякий інтерес, а доповідач вдало та зрозуміло розкрив особливості формування грошової політики Узбекистану, окремо зупинився на відмінних та спільних рисах української та узбецької грошових систем. Особливий інтерес викликали питання валютного регулювання та динаміки курсу національної валюти Узбекистану по відношенню до української гривні та долара США. Робочими мовами практичного заняття були – українська, російська, узбецька та англійська.

Такий інноваційний підхід до проведення практичного заняття дасть змогу студентам більш доступніше і конкретніше усвідомлювати теоретичні питання дисципліни за рахунок вивчення прикладів конкретних країн.

Переглядів: 728 | Додав: SK | Рейтинг: 2.7/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: