Головна » 2014 » Листопад » 8 » ОЛІМПІЙСЬКИЙ УРОК
16:18
ОЛІМПІЙСЬКИЙ УРОК

6 листопада 2014 р. в актовій залі головного корпусу ХНТУСГ за підтримки Олімпійського комітету України та кафедри фізичної культури і спорту відбувся  Олімпійський урок ХНТУСГ ім. П. Василенка. Спортивне свято приурочене нагородженню почесними грамотами студентів, викладачів та дирекцій університету за вагомий вклад у розвиток та пропаганду спортивного виховання та олімпійських ігор, а також за власні спортивні досягнення.

Олімпійські ігри прийшли до нас зі Стародавньої Греції, де були народним дійством, святом, в якому мали право брати участь лише чоловіки, аби довести свою мужність та силу. Ще в античні часи цінувалися краса та здоров'я тіла і духу. Під час проведення Олімпійських ігор припинялися війни, правителі ворогуючих держав вболівали за своїх представників на аренах. Сучасні олімпійські види спорту взяли свій початок саме з тих часів. Легка атлетика, стрільба, різновиди боїв – усе це сформувалось у Давній Греції. А саме у її загадковій столиці – в Афінах. В наш час Олімпійські ігри стали традиційним змаганням між провідними країнами світу. Єдиним континентом, де не проводилося це спортивне дійство, залишається Африка.

Наш університет не міг не приєднатися до традицій своїх предків, і на сьогодні студенти та випускники нашого університету гідно відстоюють честь країни на світовій олімпійській арені.

Свято традиційно відкрили художня самодіяльність нашого університету запальним яскравим танцем, що підбадьорив зал.

На святі були присутні почесні гості – видатні спортсмени, чемпіони Європи та світу:

Заслужений майстер спорту з плавання, семикратний олімпійський чемпіон – Віракса Максим Олександрович;

Майстер спорту міжнародного класу з настільного тенісу – Ковтун Олена Валеріївна;

Майстер спорту, срібний призер чемпіонату Європи з боротьби – Манучарян Григорій;

Майстер спорту, чемпіон Європи з вільної боротьби – Ганзій Володимир;

Майстер спорту, бронзовий призер чемпіонату Європу з армспорту – Жигілій Владислав;

Майстер спорту міжнародного класу – Рижкова Олександра Юріївна

Настанови та побажання висловив зі сцени в.о. ректора, академік, д.т.н., проф., Л.М. Тіщенко. Він також привітав студентів першого курсу, які цього року, як ніколи успішно, проявили себе у різних змаганнях в рамказ проведення університетської Спартакіади-2015..

Подяками «За вклад у розвиток спорту в Україні» були нагороджені: акад. Тіщенко Л.М., проф. Жила В.І., проф. Войтов В.А., доц. Артьомов Н.П., доц. Моісеєва Н.І., а також директори навчально-наукових інститутів ХНТУСГ: доц. Харченко С.О., проф. Мороз О.М., проф. Науменко О.А., проф. Богомолов О.В., проф. Мазнєв Г.Є.

Грамотами буда нагороджена збірна команда університету з регбі «ТЕХ-АС» та збірна команда університету з футболу (капітан команди – Воловик Олександр).

Нагороди «За вклад в пропаганду олімпійського руху на Харківщині» отримали:

майстри спорту з вільної боротьби – Книгін Ярослав, Слюсаренко Артем, Мірошников Данило, Грабницький Володимир, Ельджаров Олег, Лафьоров Олександр

к.м.с. з пауверліфтінгу – Найденко Вадим;

к.м.с. із гирьового спорту – Федяй Олег;

бронзовий призер чемпіонату Європи з регбі у складі збірної команди України – Савалюк Олександр;

бронзовий призер Олімпійських ігор – Крюкова Катерина;

майстер спорту, срібний призер Всеукраїнських спортивних ігор між ВНЗ-2014 – Дорошенко Богдан;

майстер спорту;

майстер спорту з кікбоксінгу – Христосов Андрій;

к.м.с. з легкої атлетики – Шатохін Денис;

майстер спорту з боротьби самбо – Чірич Сергій;

майстер спорту України  з настільного тенісу – Вакуленко Денис.

Глядачів та учасників змагань вітав народний ансамбль «Берегиня», до складу якого входять дівчата нашого інституту, та наша зірка-бітбоксер, студент 2 курсу ННІ ЕКТ Тесля Владислав.

В ході проведення процесі Олімпійського уроку були нагороджені переможці та призери ХVІ Спартакіади між інститутами ХНТУСГ.

Футбол:

1 місце – футбольна команда ННІ МСМ ;

2 місце – футбольна команда ННІ БМ;

3 місце – футбольна команда ННІ ЕКТ.

Настільний теніс – хлопці :

1 місце – ННІ МСМ

2 місце – ННІ ТС

3 місце – ННІ ЕКТ

Настільний теніс – дівчата:

1 місце – ННІМСМ

2 місце – ННІ БМ (Фролова Альона, Овчиннікова Тетяна, Чуйкова Олена, Усенко Євгенія)

3 місце – ННІ ПХВ.

 

Для закріплення знань про історію становлення та розвитку Олімпійських ігор Рижкова О.Ю провела вікторину. За правильні відповіді учасники отримали цікаві подарунки від Національного олімпійського комітету.

Завершили дійство Микола Сологумовський прекрасною піснею та молодший склад танцювального колективу «Аеро», студентки ННІ БМ, завальним танцем.

Свято пройшло успішно, і в котрий раз довело, що студенти ХНТУСГ – спортивні, цілеспрямовані молоді таланти, що прагнуть до нових вершин та перемог, досягнення яких ми бажаємо їм від щирого серця! І, звісно, ми вітаємо наших переможців та призерів Спартакіади! Так тримати! Ми віримо в вас і щиро вас любимо!

Романова Руслана,

голова прес-центру студентського комітету ННІ БМ,

студентка 11-МН групи

 

Переглядів: 863 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: