Головна » 2014 » Жовтень » 11 » Поїздка членів правління та піклувальної ради Нововодолазького земляцтва до Нової Водолаги
13:43
Поїздка членів правління та піклувальної ради Нововодолазького земляцтва до Нової Водолаги

9 грудня 2013 року на установчих зборах було створено земляцтво студентів Нововодолазького району Харківської області Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенко. Був розроблений і прийнятий Статут земляцтва, відбулися вибори керівництва земляцтва, піклувальної ради земляцтва. Почалася активна робота членів земляцтва та викладачів кафедри кібернетики по співпраці з сільськими та селищними радами Нововодолазького району по виконанню стратегічної ініціативи «Рідне село».

В подальшому відомі усім події внесли свої корективи в плани роботи земляцтва, його керівництва та піклувальної ради. Тим не менше матеріали про створення земляцтва були оприлюднені на сайтах ХНТУСГ, кафедри кібернетики, Нововодолазької РДА. Трохи пізніше вийшла стаття в місцевій газеті "ВІСТІ ВОДОЛАЖЧИНИ".

Значна робота була проведена членами земляцтва, його керівництвом та піклувальною радою під час проведення заходів державною службою зайнятості під назвою "Ярмарок професій", що відбувся в лютому поточного року в Новій Водолазі. Наш стенд викликав велику увагу присутніх, перш за все майбутніх потенційних абітурієнтів, місцевих засобів інформації, викладачів шкіл, співробітників місцевого відділу освіти.

У нас на цей час немає остаточних відомостей, скільки студентів почали навчатися в цьому році в університеті, але наприклад, в ННІ БМ поступило троє.

Зовсім недавно, 19 вересня 2014 року голова Нововодолазького земляцтва студенів ХНТУСГ магістрант 56-А групи ННІ ЕКТ Ротач Денис Олександрович та секретар земляцтва студентка 22-МН групи ННІ БМ Цимбаліст Аліна Вікторівна, разом з членами піклувальної ради Мегелем Ю.Є., Чалим І.В. здійснили тривалу поїздку до Нової Водолаги. Спочатку була тривала бесіда з керівництвом РДА по уточненню основних напрямків роботи на 2014-2015 навчальний рік.

Потім була проведена профорієнтаційна робота в трьох учбових закладах Нової Водолаги.

Профорієнтація в Новій Водолазі
Нарада з керівництвом РДА по уточненню основних напрямків роботи на 2014-2015 навчальний рік.
Профорієнтація в Новій Водолазі
Профорієнтаційна робота в Нововодолазькому ліцеї. Члени піклувальної ради Мегель Ю.Є. та Чалий І.В. розповідають про наш університет, а голова земляцтва Ротач Д.А. роздає учням наочні матеріали.

Це Нововодолазький ліцей, Нововодолазький НВК, Нововодолазька гімназія.

Профорієнтація в Новій Водолазі
Уважно слухають харків'ян учні Нововодолазького НВК

Учні Нововодолазького НВК, як це не дивно, більше питань задали не викладачам університету, а членам правління земляцтва студентів Нововодолазького району: голові земляцтва студенту-магістранту 56-А групи ННІ ЕКТ Ротачу Денису Олександровичу та секретарю земляцтва студентці 22-МН групи ННІ БМ Цимбаліст Аліні Вікторівні. Взагалі після цієї поїздки ми прийшли до висновку, що саме присутність студентів, вчорашніх випускників шкіл, ліцеїв, гімназій разом з викладачами університету, дає найбільш дієвий результат при профорієнтації.

В Нововодолазькій гімназії відбулося цілих два виступи: перед класами з навчанням на українській та російській мові.

Символічно, що в цьому випадку в одному з класів був урок інформатики, що дало змогу професору кафедри кібернетики Мегелю Ю.Є. коротко розповісти про найбільш цікаві новації в сфері сучасних інформаційних технологій. Викладачі кафедри кібернетики відмітили гарне забезпечення гімназії сучасною комп'ютерною технікою та швидким та надійним Інтернетом.

Профорієнтація в Новій Водолазі
Профорієнтація в Нововодолазькій гімназії на уроці інформатики
Профорієнтація в Новій Водолазі
Спілкування з учнями

В іншому випускному класі Нововодолазької гімназії ми виступили наприкінці уроку англійської мови. Природно, що в цьому випадку крім звичайних відомостей про наш університет, ми звернули особливу увагу потенційних абітурієнтів на можливість англомовного навчання у нас.

Взагалі ж, ми виступили перед приблизно 50 учнями с докладною розповіддю про університет, його підрозділи, умовами вступу та навчання та про земляцтво студентів Нововодолазького району.

Висновки наступні. Велику зацікавленість серед багатьох інших відомостей про наш університет у учнів Нової Водолаги викликала можливість навчання іноземною мовою та стажування за кордоном. Під час спілкування з викладачами інформатики з'ясувалося, що незалежно від типу навчального закладу, вивченню основ сучасних ІТ приділяється ще недостатньо уваги (1 урок на тиждень в 11 класі). Тому це треба враховувати і викладачам кафедри кібернетики при роботі, і керівникам підрозділів ХНТУСГ при складанні навчальних плaнів.

І головне. Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенко користується значною повагою серед потенційних абітурієнтів з Водолажчини.

 

Переглядів: 924 | Додав: Umka | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: