Головна » 2016 » Квітень » 1 » Поїздка викладачів кафедри кібернетики та Правління Земляцтва студентів до смт Нова Водолага
19:58
Поїздка викладачів кафедри кібернетики та Правління Земляцтва студентів до смт Нова Водолага

25 березня 2016 р. відбулася запланована поїздка до Нової Водолаги делегації ХНТУСГ ім. Петра Василенка по затвердженню сумісного плану роботи на рік в межах виконання програми діяльності Слобожанського навчально-практичного центру сталого розвитку сільських територій Харківщини (СНПЦ) кафедрою кібернетики та планів роботи Нововодолазького земляцтва студентів ХНТУСГ.

Зустріч була проведена у кабінеті Голови Нововодолазької районної ради Ротач Світлани Олександрівни. На зустрічі були також перший заступник голови районної державної адміністрації Олексій Руднєв, начальник відділу культури і туризму РДА Волотка О. В. і деякі співробітники апарату районної ради. ХНТУСГ ім. Петра Василенка представляли – завідувач кафедри кібернетики професор Мегель Ю. Є.; доценти Чалий І. В. та Коваленко С. М., голова земляцтва студентка 32-МН групи ННІ БМ Цимбаліст Аліна та її заступник студент 45-ТЗ групи ННІ ПХВ Розторгуєв Дмитро.

Серед основних питань, які розглядалися на цій дружній нараді були зокрема наступні:

1.У зв'язку з перевиборами органів місцевого самоврядування укладання нових договорів про співробітництво між університетом та головами сільських і селищних рад;

2.Організація концерту самодіяльності університету на території Нововодолазького району з одночасним проведенням профорієнтаційних заходів;

3.Участь студентів - старшокурсників, членів земляцтва, в роботі громадської ініціативи "Варта Водолажчини" по підтримці правопорядку на території району у вільний від занять час.

4.Проведення роз’яснювальної роботи серед місцевого населення щодо доцільності об'єднання в сільськогосподарський обслуговуючий кооператив (СОК). Розробка бізнес-планів СОК. Здійснення відповідного пілотного проекту;

5.Здійснення пілотного проекту по розробці сайтів сільських та селищних рад району.

6.Оприлюднення матеріалів поточної роботи земляцтва на сайті Нововодолазької районної ради, в місцевій газеті "ВІСТІ ВОДОЛАЖЧИНИ".

7.Відкрити на сайті Нововодолазької районної ради розділ «Дорадництво». Де сумісно забезпечити публікацію матеріалів відповідного спрямування (загальні матеріали по створенню та розвитку СОК, анкети, зразки бізнес-планів, протоколів зборів, новини дорадчого спрямування та інше).

Були розглянуті і інші можливі напрямки співробітництва.

Далі члени делегації університету розділилися на три групи і провели профорієнтацію в провідних середніх навчальних закладах Нової Водолаги: Нововодолазькому ліцеї, Нововодолазькому НВК, Нововодолазькій гімназії. Нажаль в цьому питанні не все склалося так, як планувалося. Керівництво навчальних закладів запропонувало обмежитися коротким повідомленням для майбутніх абітурієнтів, розповсюдженням відповідних матеріалів серед учнів та на дошках об’яв. Такий підхід був обумовлений керівництвом необхідністю зосередження школярів на підготовці к тестуванню та великою кількістю делегацій ВНЗ Харкова, що займаються зараз профорієнтацією. Було також наполегливе прохання не робити зйомки учнів.

Планується найближчим часом здійснити наступну поїздку до управління агропромислового розвитку Нововодолазької РДА та шкіл інших населених пунктів Водолажчини.

Переглядів: 595 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: