Головна » 2017 » Жовтень » 22 » Практичний семінар вчителів економіки Харківського району
22:53
Практичний семінар вчителів економіки Харківського району

12 жовтня 2017 року кафедра організації виробництва, бізнесу та менеджменту Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка та Інформаційно-методичний центр відділу освіти Харківської районної державної адміністрації провели практичний семінар вчителів економіки Харківського району «Використання технології критичного мислення з метою формування економічної компетентності здобувачів середньої освіти».

З вітальними словами до присутніх звернулися: ректор ХНТУСГ ім. П.Василенка О.В. Нанка,  методист ІМЦ відділу освіти ХРДА Л.М. Бугар та директор ННІ БМ  С.О. Заїка.

Питання, що були розглянуті та обговорені, у зв’язку з реформування освіти в Україні, набувають особливої актуальності так як направлені на надання методичної і практичної допомоги учителям економіки з питань формування економічної компетентності учнів.

Ключовими з них стали особливості використання технології критичного мислення з метою формування економічної компетентності учнів, вимоги до змісту економічних та управлінських дисциплін для здобувачів середньої освіти та особливості вибору економічних та управлінських спеціальностей здобувачами вищої освіти. Своїми думками з цього приводу поділилися професор кафедри організації виробництва, бізнесу та менеджменту, д.е.н., професор О.О. Красноруцький та завідувач кафедри обліку та аудиту, д.е.н., професор Т.Г. Маренич.

Вчителі з цікавістю знайомились з можливостями, обмеженнями та наслідками застосування компетентністно-орієнтованого підходу та шляхами удосконалення змістового наповнення дисципліни «Економіка». Маємо впевненість, що представлена інформація допоможе в покращенні якості освітнього процесу з освоєння школярами навчальної дисципліни «Економіка».

Для більш тісного ознайомлення вчителів з нашим вишем було організовано та проведено пізнавальну екскурсію в музеї ХНТУСГ, яку традиційно провела професор кафедри ЮНЕСКО та соціально-гуманітарних дисциплін, к.і.н., доцент Н.П. Москальова.

Переглядів: 365 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: