Головна » 2018 » Листопад » 15 » Психологічна адаптація першокурсників до умов навчання у ВНЗ
01:57
Психологічна адаптація першокурсників до умов навчання у ВНЗ

     На початку  навчання у вищому навчальному закладі для студентів-першокурсників найважливішим є психологічний процес адаптації до вузівського життя. 
     Студент-першокурсник – молода людина, життя якої зафарбоване не тільки світлими кольорами. Нам відомо, якими складними і заплутаними є мотиви бажань і вчинків, як по різному оцінюють їх товариші, наставники і сам студент; як неоднаково складаються у людей їх взаємовідносини; як невідразу формуються навички роботи, навчання і життя у новому колективі; як неоднаково людина ставиться до себе залежно від різних життєвих ситуацій.
Виховна робота зі студентською молоддю ставить багато питань щодо визначення пріоритетних напрямів. Найважливіший – адаптація молодої людини до нової системи навчання, спілкування, своєї ролі наставника в цьому процесі.
     01 листопада 2018 року кураторами кафедри обліку та аудиту була організована зустріч студентів першокурсників спеціальностей «Облік і оподаткування» та «Фінанси, банківська справа і страхування» з психологом університету, старшим викладачем кафедри ЮНЕСКО, керівником Центру гендерної освіти ХНТУСГ Омельченко Г.Ю., присвячена питанням психологічної адаптації першокурсників до умов студентського життя.
     У процесі лекції-зустрічі психолог зосередила увагу на питаннях проблем студентства які виникають під час адаптації, психологічних, навчальних, міжособових проблемах, питаннях самовиховання та саморозвитку, формування та підвищення стресостійкості майбутнього фахівця.

     Щиро дякуємо Галині Юріївні за змістовну та цікаву бесіду!

     Колектив кафедри обліку та аудиту


 

Переглядів: 353 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: