Головна » 2017 » Січень » 19 » Семінар на тему: «Підсумки стажування у Сполучених Штатах Америки»
00:49
Семінар на тему: «Підсумки стажування у Сполучених Штатах Америки»

29 грудня за ініціативи колективу кафедри обліку та аудиту відбувся науково-методичний семінар, який був присвячений підсумкам проходження стажування асистента кафедри Даниленка В.В. у Сполучених Штатах Америки. 

Процес набуття України статусу рівноправного партнера економічно розвинутих країн світових торгово-економічних відносин потребує розвитку усіх сфер та напрямків функціонування економічної системи. Не є винятком і сфера освіти в Україні. Для створення гідної конкуренції на міжнародних ринках наша країна повинна налагодити процес підготовки фахівців міжнародного рівня, таких, які зможуть компетентно та з максимальною користю представити інтереси українського уряду, бізнесу та соціуму загалом поза межами державного кордону.

Тому, так необхідно в період великих змін в системіекономічних відносинприкласти максимуму знань та зусиль та надати розвитку української освіти правильного вектору.

Програма, за якою проходив стажування Даниленко В.В. передбачала 5-ти місячний термін ознайомлення з системою освіти США на прикладі одного з американських університетів. В цьому році участь в програмі приймав Університет Штату Огайо.

На семінарі були представлені основні відмінності організації університетів в США та Україні, обговорені пріоритетні напрями розвитку українських університетів. Окрема увага приділялася навчальному процесу в Сполучених Штатах, інноваційним методикам викладання в економічних спеціальностях.

Характерною рисою даної програми є також можливість дослідження учасниками сільського господарства Америки. Так, за час перебування за кордоном, викладач університету відвідав більше 50 ферм, та організацій, які обслуговують сільське господарство у Сполучених Штатах. 

Варто відмітити, що учасники американської «Програми обміну досвідом» мають нагоду ознайомлення з організацією сільського господарства таких штатів, як Аризона, Невада та Каліфорнія. 

Координатори програми, професори американських університетів активно взаємодіють з українськими представниками шляхом надання потрібної інформації, сприяння наукової діяльності та залучення до різноманітних культурних заходів. 

По закінченню програми Даниленко В.В. отримав сертифікат про проходження стажування в американському університеті з підписом головного секретаря Державного Департаменту Сільського Господарства Сполучених Штатів Америки.

Переглядів: 444 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: