Головна » 2017 » Вересень » 14 » Студенти ННІ бізнесу і менеджменту відвідали Центр-музей А. С. Макаренка
19:20
Студенти ННІ бізнесу і менеджменту відвідали Центр-музей А. С. Макаренка

13 вересня 2017 року студенти IV і V курсів навчально-наукового інституту бізнесу і менеджменту разом з викладачами кафедри організації виробництва, бізнесу та менеджменту, Смігуновою О. В., Дудник О. В. та Головановою Г. Є., відвідали Центр-музей А. С. Макаренка при Курязькій випраній колонії для неповнолітніх у селищі Подвірки Дергачівського району Харківської області.

Діяльність Антона Семеновича Макаренка тісно пов’язана з розвитком педагогічної науки ХХ століття. Базою педагогіки він вважав дитячий колектив, а контактність – ознакою колективу. Трудове виховання, довіра підопічним, допомога у розвитку почуття власної гідності та всебічна підтримка ініціатив були важливими елементами у перебудові дитячої свідомості та коригуванні поведінки.

Теоретична спадщина А. С. Макаренка зробила його одним з найвідоміших педагогів світу. Феноменально, але його педагогічні принципи є актуальними в сучасному менеджменті. Це і вміння працювати в команді, і тімбілдінг, і «перевиховання працівника шляхом підвищення мотивації» тощо. Наші студенти прийняли ці факти до уваги і охоче погодилися з тим, що подальше вивчення джерел з педагогічної діяльності А. С. Макаренка беззаперечно спонукатиме розвитку мудрого управління в майбутній професійній діяльності.

Голованова Г. Є.,

старший викладач кафедри ОВБМ

Переглядів: 406 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: