Головна » 2017 » Травень » 22 » Святкування усеукраїнського "Дня вишиванки" на ННІ БМ
12:31
Святкування усеукраїнського "Дня вишиванки" на ННІ БМ

18 травня 2017 року у холі головного корпусу університету за ініціативи дирекції та студентської ради навчально-наукового інституту бізнесу і менеджменту був проведений «День вишиванки».

День вишиванки — міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого українського одягу. У цей день кожен охочий може долучитись до свята, одягнувши вишиванку на роботу, до університету, школи чи садочка.

Основна мета заходу — це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом. Свято не передбачає обов'язкових заходів, окрім одягання вишиванки. Хоча протягом усієї історії заходу з ініціативи студентів, школярів, громадських та культурних діячів проводяться концерти, хода, конкурси, вечорниці, ярмарки. Саме ж свято запрошує кожного свідомого громадянина до абсолютно простого вчинку — одягнути вишиванку і в ній піти на роботу чи на навчання. Разом із тим, така дія має глибокий контекст, адже йдеться про вираження своєї національної та громадянської позиції, культурну освіченість та духовну свідомість. Як показує досвід, люди в День вишиванки завжди піднесені та усміхнені, адже в стародавньому одязі закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.

Навчально-науковий інститут бізнесу і менеджменту також долучився до усеукраїнської традиції відзначати «День вишиванки». Для студентів та викладачів було організовано виставку, де кожен бажаючий міг продемонструвати вишиті рушники. Усі бажаючи,а їх виявилось досить багато, одягли вишиванки – різнобарвні, яскраві, уквітчані символами стародавньої України.

На «Свято вишиванки» завітали такі почесні гості: к.т.на, проф., проректор з науково-педагогічної роботи Жила В.І., дир. ННІ БМ, к.е.н., доц. Заїка С.О., заст. дир. ННІ БМ, к.е.н. Калініченко С.М., координатор інформаційно-виховної роботи , к.е.н., доц. Дудник О.В..

Хотілося б відмітити студенток 1-го курсу Поваляєву Дар’ю та Раджабову Аліну, які підготували цікаву історичну довідку про вишиванки,їх символіку та її значення.

Активну участь у організації та проведенні заходу прийняли 41-МН група та 43-МН група.

Окремо хотілося б відмітити кафедру бухгалтерського обліку,яка вкотре яскраво презентує себе на даного роду заходах.

Тож ми вітаємо усіх зі святом Вишиванки! Посміхайтесь, радійте і частіше носіть український національний одяг, він зігріватиме серце і надихатиме!

Романова Руслана,

Голова прес-центру студентської ради ННІ БМ

Переглядів: 489 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: