Головна » 2017 » Квітень » 14 » Участь представників ННІ БМ у міжнародій науковій конференції «Радянський спадок крізь призму модернізації»
12:58
Участь представників ННІ БМ у міжнародій науковій конференції «Радянський спадок крізь призму модернізації»

17-19 березня 2017 року відбулася міжнародна наукова конференція «Радянський спадок крізь призму модернізації», яка проходила у Президії Національної Академії Наук України. Організатором заходу булоПредставництво Фонду ім. ГайнріхаБьолля в Україні.

Участь у конференції взяли науковці з України, Білорусі, Польщі, Великобританії та Росії, у тому числі з таких вітчизняних установ, як Інституту історії НАН України, Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології ім. Максима Рильського НАН України, Київського національного університету імені Т. Шевченка, Національного університету «Києво-Могилянська академія», Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, Центру міської історії Центрально-Східної Європи та інших наукових центрів і організацій. Серед запрошених доповідачів була асистент кафедри ЮНЕСКО «Філософія людського спілкування» та соціально-гуманітарних дисциплін Навчально-наукового інституту бізнесу та менеджменту, к.і.н. Скубій І.В.

У центрі уваги конференції були міждисциплінарні дослідження таких проблем, як феномен «консервативної модернізації» СРСР, гендерні взаємини й історія родини, історія міського простору та міської спільноти радянського часу, історія споживання, динаміка ставлення до навколишнього середовища. Учасники наукового заходу прагнули поставити питання про доцільність, межі та перспективи модернізаційного підходу до вивчення радянського досвіду, а також поглянути на можливі порівняльні та транснаціональні аспекти.

Головним результатом конференції стало створення платформи для подальшого вивчення радянського минулого в контексті теорії модернізації та поглиблення співпраці між вітчизняними та закордонними науковцями.

Переглядів: 469 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: