Головна » 2015 » Жовтень » 14 » УСПІХ – У ТРИЄДИНСТВІ ОСВІТИ, НАУКИ І БІЗНЕСУ
22:37
УСПІХ – У ТРИЄДИНСТВІ ОСВІТИ, НАУКИ І БІЗНЕСУ

Знання є найважливішим фактором, що визначає економічне зростання країни і рівень життя її населення. Останніми роками у світі формується економіка, яка заснована на знаннях. Слід відмітити, що високий рівень вищої освіти може бути забезпечений тільки тоді, коли, по-перше, викладачі ведуть наукові дослідження на високому рівні і, по-друге, коли в ході навчального процесу мобілізуються творчі здібності студента.

Для університетів визначальним вектором розвитку повинна стати науково-дослідна діяльність, яка буде перетворюватись у фундамент освітньої діяльності. Результати наукових досліджень мають бути основою для створення навчально-методичних посібників, які обов’язково повинні включати навчально-дослідні завдання для активізації розумової діяльності студентів і розвитку їх творчих здібностей. А кінцевим результатом буде реалізація одержаних знань: генерування випускниками оригінальних ідей, перетворення їх в інноваційні технології, товари з подальшою комерціалізацією бізнесовими структурами.

Такими підходами до організації освітньої і науково-дослідної діяльності керується кафедра організації виробництва, бізнесу та менеджменту. Колектив кафедри має багатий досвід наукової роботи. Починаючи з 2003 року, кафедра щорічно на замовлення Міністерства аграрної політики та продовольства України виконувала науково-дослідні роботи на суму 50 – 100 тис. грн. в рік. У минулому навчальному році завершена і здана агрофірмі імені Гагаріна Зміївського району Харківської області госпдоговірна науково-дослідна робота на суму 40 тис. грн., видано 36 статей та 6 монографій, у тому числі монографію «Інноваційні ресурсозберігаючі технології: ефективність в умовах різного фінансового стану агроформувань» за редакцією професора Мазнєва Г.Є., яка на Всеукраїнському смотрі-конкурсі нагороджена Золотою медаллю та Дипломом Переможця.

Розробки кафедри багаторазово визнавалися переможцями провідних вітчизняних та міжнародних наукових конкурсів та виставок, зокрема, дипломами та золотими медалями виставок «Агро-2009» та «Агро-2011», виставки «Барвиста Україна», міжнародного салону патентів та «ноу-хау», а також здобували інші нагороди.

У 2006-2014 роках кафедрою отримано 7 Золотих медалей та 7 дипломів переможця Всеукраїнського конкурсу «КРАЩИЙ ВІТЧИЗНЯНИЙ ТОВАР РОКУ», в номінації «Наука» за наукові монографії.

Викладачами кафедри з використання результатів наукових досліджень

розроблено і видано  друкарським способом 7 навчально-дослідних завдань з  основних дисциплін. Такі навчально-дослідні завдання активізують розумову діяльність студентів і забезпечують високу якість навчального процесу.

Вперше в нашому університеті кафедрою видано збірник з інтенсифікації навчального процесу, записуються та використовується відеолекції.

Умови енергозабезпечення вітчизняної економіки спонукають до обґрунтування та апробації новітніх підходів щодо пошуку та впровадження альтернативних джерел енергії. Останнє зумовлює необхідність застосування раціональних процедур управління виробництвом та використанням вказаних видів палив.

Викладачами кафедри спільно з науковцями Одеського аграрного університету запропонований новий в Україні вибірковий курс «Менеджмент альтернативних палив», підготовлений та виданий за редакцією професорів Гавриша В.І. і Мазнєва Г.Є. навчальний посібник. Цей курс введено в Одеському та пропонується ввести у нашому Університеті.

 

 

Мазнєв  Г.Є.
завідувач кафедри організації виробництва,
бізнесу та менеджменту, 
професор  

Переглядів: 601 | Додав: Elenapavlyuk88 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: