Головна » 2015 » Жовтень » 5 » ВІДБУЛИСЯ ЗБОРИ ЗМІЇВСЬКОГО ЗЕМЛЯЦТВА СТУДЕНТІВ ХНТУСГ
17:31
ВІДБУЛИСЯ ЗБОРИ ЗМІЇВСЬКОГО ЗЕМЛЯЦТВА СТУДЕНТІВ ХНТУСГ

30 вересня 2015 року в стінах ректорського корпусу ХНТУСГ відбулися чергові збори Зміївського земляцтва студентів ХНТУСГ ініційовані та проведені кафедрою організації виробництва, бізнесу та менеджменту (ОВБМ) Навчально-наукового інституту бізнесу і менеджменту (ННІ БМ).

На зборах були присутні голова земляцтва, магістрант Микитченко Алла Сергіївна  студенти-члени Зміївського земляцтва з усіх навчально-наукових інститутів Університету, викладачі кафедри ОВБМ та запрошені гості: проректор з навчального-педагогічної роботи – професор Жила Віктор Іванович; директор ННІ БМ – професор Мазнєв Григорій Євтійович; випускниці першого випуску ННІ БМ спеціальності «менеджмент»  директор ТОВ «ХАРКІВ ТЕХНОТКАНЬ» Степаненко Юлія Володимирівна та керівник відділу продажу ТОВ «ХАРКІВ ТЕХНОТКАНЬ» Бушкова Надія Костянтинівн;  кандидат педагогічних наук, доцент кафедри ЮНЕСКО «Філософія людського спілкування», філософії і історії України, докторант Данченко Ірина Олексіївна.

Збори відкрив директор ННІ БМ Мазнєв Г.Є., він привітав всіх присутніх та зазначив важливість існування земляцтв студентів та їх переваги як для самих студентів так і для Університету в цілому.

Жила В.І. звернувся до присутніх з побажанням студентам – товаришувати, допомагати один одному та університету вцілому. Віктор Іванович зазначив, що «старт – це гарна навчальна база, гарні практичні навики та знання іноземних мов. Ці питання Ваші основні задачі….. Ніхто не буде піклуватися про Вас крім Вас самих».

Потім Григорій Євтійович розповів аудиторії про різноплановість підготовки студентів Університету, зазначив сфери, в яких можуть та працюють випускники ННІ БМ та запросив до членства в Земляцтві студентів-першокурсників.

На підтвердження їх вступу директор Інституту вручив посвідчення члена Земляцтва .

 Переглянули фільм про посвячення в студенти першого вересня 2015 року, згадавши  яскраві моменти свята.

Після цього до слова запрошені представниці першого випуску факультету менеджменту ХНТУСГ, які поділилися своїм досвідом в бізнесовій сфері та відмітили важливість економічної освіти в сучасному світі.

Так, Степанеко Юлія Володимирівна зазначила, що знання складових  здійснення та оцінки виробничого процесу, технології надання послуг та здійснення, підприємницької діяльності взагалі та набуття практичного досвіду від самих низин на підприємстві дозволить досягти кар’єрних висот та й відповідного матеріального заохочення.

А Бушкова Надія Костянтинівна відмітила, що з самого початку кар’єри потрібно працювати на репутацію, потім репутація працюватиме на Вас.

За активну допомогу Степанко Ю.В. та Бушковій Н.К. Мазнєв Г.Є, вручив сертифікати почесних радників Зміївського земляцтва та висловив сподівання на тривалу та плідну співпрацю.

Голова земляцтва Микитченко Алла Сергіївна доповіла про результати роботи земляцтва впродовж 2014-2015 навчального року, а саме студенти-члени продовжували  спільну співпрацю з науковцями університету та керівниками селищних рад щодо наукового та інформаційного супроводження процесу кооперування на селі; приймали участь в масових профорієнтованих заходів серед сільської молоді Зміївського району; презентували досягнення  викладачів і студентів ХНТУСГ ім. Петра Василенка4 організували участь випускників шкіл, ліцеїв Зміївського району у Днях Відкритих дверей Університету, ярмарках вакансій та зустрічах зі студентами безпосередньо в навчальному корпусі Інституту; приймали активну участь в Спартакіаді Університету та інших культурно-масових заходах.

Також доповіла, що в даному навчальному році нею підготовлена наукова робота на тему «Підвищення економічної ефективності виробництва озимої пшениці шляхом впровадження інноваційної ресурсозберігаючої технології в ТОВ «Агрофірма імені Гагаріна» Зміївського району Харківської області»  під науковим керівництвом старшого викладача кафедри організації виробництва, бізнесу та менеджменту Грідіна Олександра Володимировича.

Основні аспекти представленої наукової роботи опубліковано в матеріалах науково-методичного семінару: «Інтенсифікація навчального процесу», а результати впроваджено в процесі виробничої діяльності в 2014 році в  ТОВ «Агрофірма імені Гагаріна». При цьому річний економічний ефект по приведених витратах становив понад півмільйона гривень.

Завершальним етапом заходу став виступ кандидата педагогічних наук, доцента кафедри ЮНЕСКО «Філософія людського спілкування», філософії і історії України, докторанта Данченко Ірини Олексіївни, яка підготувала для присутніх цікаву презентацію на тему «Самоменеджмент – управління базовими ресурсами особистості». Бесіда з Іриною Олексіївною – це завжди яскрава та динамічна подія, і даній виступ не став винятком. Всі  з великою цікавістю слухали про складові чинники самореалізації особистості, визначення резервів часу, керувати плином свого життя, розвиватися й удосконалюватися.

Збори завершилися неформальним спілкуванням членів земляцтва та дискусійним обговоренням актуальних питань.

Організатори зборів доклали всіх зусиль для того, щоб створити легку і дружню атмосферу, яка сприяла зближенню та невимушеному спілкуванню між учасниками.

Ст. викладач кафедри ОВБМ
Дудник О.В.

 

 

 

 

Переглядів: 755 | Додав: Elenapavlyuk88 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: