Головна » 2016 » Жовтень » 19 » Внутрівузівська науково-практична конференція за підсумками виробничої практики студентів спеціальності «Облік і аудит»
00:07
Внутрівузівська науково-практична конференція за підсумками виробничої практики студентів спеціальності «Облік і аудит»

13 жовтня 2016 року за результатами проходження виробничих практик студентами спеціальності «Облік і аудит» відбулась ІI-а підсумкова внутрівузівська науково-практична конференція з актуальних проблем організації та проведення виробничих практик для студентів нашого університету.

Питання проходження студентами спеціальності «Облік і аудит» виробничих практик є ключовим у підготовці висококваліфікованих облікових кадрів. Практика студентів сьогодні є невід’ємною складовою освітньо-професійної програми підготовки фахівців. Вона спрямована на закріплення теоретичних знань, отриманих студентами за час навчання, набуття і удосконалення практичних навичок і умінь, формування та розвиток у студентів професійного вміння приймати самостійні рішення в умовах конкретної виробничої ситуації. Виробничі практики студентів ХНТУСГ спеціальності «Облік і аудит» структуровані таким чином, щоб концептуально сформувати системні знання щодо організації обліку та аудиту на підприємствах агропромислового виробництва України.

На сьогодні проходження виробничих практик студентами супроводжується низкою проблемних питань, які не вдається в повному обсязі своєчасно вирішувати. Саме висвітленню напрямів, позитивних моментів та недоліків практичної підготовки і була присвячена науково-практична конференція за результатами виробничих практик студентів, ініційована кафедрою обліку та аудиту.

Відкрив конференцію виконуючий обов'язки ректора нашого університету, к.т.н., професор Жила Віктор Іванович, який підкреслив важливість практичного навчання у підготовці кваліфікованих фахівців та наголосив на перспективах майбутнього працевлаштування за результатами виробничої практики.

Завідувач кафедри обліку та аудиту, д.е.н., професор Маренич Тетяна Григорівна відзначила високий рівень зацікавленості та небайдужості студентів до проходження ними виробничих практик незалежно від року навчання та тематичного спрямування практики. Поливана Людмила Анатоліївна, к.е.н., доцент наголосила на поєднанні облікової теорії та практики бухгалтерського обліку. В її доповіді висвітлено було порівняння порядку проходження виробничої практики студентами нашого університету і студентами університетів США. Особливо увагу приділено питанню мотивації студентів щодо проходження виробничої практики .

В обговоренні підсумків та першочергових проблем проходження виробничих практик взяли участь і студенти єврогрупи, які поділились власним досвідом та враженнями від цьогорічних та минулих практик, висловили власні побажання та пропозиції щодо удосконалення практичної підготовки наших студентів. В аудиторії відбулася відкрита дискусія.

За результатами науково-практичної конференції готується до друку збірник тез доповідей студентів, а сама конференція стане продовженням доброї традиції для нашого інституту.

То ж нехай проходження практики для студентів стане відправною точкою їх професійної кар’єри, додавши бажання їм та прагнення вдосконалювати свої знання протягом всієї трудової діяльності.

 

Завідувач кафедри обліку та аудиту д.е.н.,

професор Маренич Т.Г.

К.е.н., доцент Поливана Л.А.

Переглядів: 532 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: