Головна » 2015 » Травень » 10 » ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ МЕТОДІВ НАВЧАННЯ
07:47
ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙНИХ МЕТОДІВ НАВЧАННЯ

Метою впровадження інноваційних методів навчання в організації навчального процесу ХНТУСГ ім. Петра Василенка є підвищення якості освітніх послуг і забезпечення на цій основі конкурентоспроможності випускників аграрних вузів та престижу української вищої освіти в європейському та світовому освітньому і науковому просторі. Так, одним із креативних заходів викладання є поєднання набуття студентами теоретичних знань з досвідом застосування їх у практичній роботі, яке досягається при викладанні дисципліни «Страхування». Слід зауважити, що вказана дисципліна є профілюючою в програмі підготовки фахівців за напрямами підготовки «Облік і аудит», «Менеджмент організацій», «Економіка підприємства».

29 квітня 2015р., кафедрою обліку і аудиту була організована зустріч для студентів ІІІ курсу навчально-наукового інституту бізнесу і менеджменту з Директором Центра обслуговування клієнтів Харківської Дирекції страхової компанії ПАТ "СК "Арсенал Страхування" – Гусак Мариною Володимирівною, яка є однією із найдосвідченіших керівників-фахівців-практиків страхової компанії.

Зустріч була інтегрована в подання матеріалу лекції «Організація проведення страхування в Україні і за кордоном» викликала зацікавленість та практичний інтерес як зі сторони студентів, так і викладачів. Марина Володимирівна протягом відведеного їй часу змістовно і повно розглянула основні практичні питання та сучасні особливості організації надання страхових послуг на вітчизняному та зарубіжному ринках освітніх послуг. Розповіла викладачам і студентам про механізм функціонування страхової галузі в Україні і за кордоном, ознайомила студентів з практичною роботою страхової компанії ПАТ СК «АРСЕНАЛ Страхування», із переліком страхових продуктів та їх ризиками. Зрозуміло деталізувала умови, правила, порядок і особливості здійснення страхових операцій основних галузей страхування: особистого, майнового, відповідальності їх форм та об’єктів. Розкрила функції і обов’язки страхових посередників.

Також Марина Володимирівна поспілкувалася із студентами, відповіла на питання, що їх зацікавили, звернула увагу на нюанси укладання договорів страхування, спірні моменти страхування різних ризиків і особливості діючого

законодавства. Студенти із задоволенням знайомилися із наведеними статистичними даними по м. Харкову, Харківській області, Україні та за кордоном щодо обсягів страхових операцій.

Здобуті знання допоможуть майбутнім фахівцям орієнтуватися в питаннях організації та страхування страхового бізнесу в Україні. Для більш глибокого пізнання особливостей, схем та механізмів функціонування страхової компанії студенти були запрошені до страхової компанії ПАТ "СК "Арсенал Страхування" на співбесіду і стажування, що підвищить їх професійний рівень підготовки та допоможе у працевлаштуванні по закінченні нашого університету.

Такий підхід до вивчення дисципліни є продуктивним у питаннях формування компетентних спеціалістів, представляє інтерес в контексті практичного застосування, а також значною мірою розширює кругозір майбутніх фахівців.

Переглядів: 791 | Додав: SK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: