Головна » 2014 » Листопад » 1 » ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ
14:52
ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ

Міждисциплінарна Всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих учених «Ґендерна освіта в сучасному університеті: досвід, проблеми та перспективи»

У  жовтні  2014 року  за  підтримки Центру  гендерної   освіти   ХНТУСГ  ім. П. Василенка відбулась  Міждисциплінарна Всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих учених «Ґендерна освіта в сучасному університеті: досвід, проблеми та перспективи»,  перший етап якої проведено 22-23 жовтня 2014р. у Кривому Розі на базі ДВНЗ «Криворізький національний університет» Криворізький педагогічний інститут.

Наш університет виступив в якості співроорганізатора, у відповідності з чим другий етап конференції відбувся на базі ХНТУСГ ім. П. Василенка 30 жовтня 2014 р. Після секційних засідань для гостей модератори конференції організували екскурсію  містом з відвідуванням історичного кінотеатру Кривого Рогу.

 30 жовтня 2014 року в головному корпусі ХНТУСГ відбувся ІІ етап даної конференції. Основними тематиками розгляду проблемних питань були: гендерний компонент в освітній системі України: концепції та стратегії, проблеми імплементації гендерної теорії до змісту університетської освіти, ефективні технології гендерної освіти: закордонний досвід та вітчизняні здобутки, майбутнє гендерології у вітчизняному освітньому просторі.

 У  роботі конференції взяли участь молоді вчені, студенти та наукові керівники  студентських робіт ХНТУСГ ім. П.Василенка, а саме: Ю. І. Бельська, О.О. Ізюмська, Ю.В. Перець, А.А. Губар, Д.Р. Хромих – науковий керівник ст. викладач кафедри ЮНЕСКО «Філософія людського спілкування» та соціально-гуманітарних дисциплін, керівник ЦГО ХНТУСГ  Г.Ю. Омельченко; В.В. Коротеєва, Е.Д. Пелевіна, А.Н. Стаценко, М.Ю. Гаврильченко, Т.І. Сьомак – науковий керівник  к.філос. н., доцент кафедри  ЮНЕСКО «Філософія людського спілкування», філософії та соціально-гуманітарних дисциплін Н.Я. Мокрецова; Т. А. Швед – науковий керівник к. філос. н., доц. кафедри культури Г.І Піреєва; О.С. Кук, І.М. Сухина – науковий керівник к.н. із соц. комун., доц. каф. культури Н.Г. Грабар.

Наукові керівники студентських наукових робіт отримали подяки за тісну співпрацю, плідну діяльність і той внесок, який вони роблять у розвиток наукового потенціалу молоді. Самі ж студенти та молоді учені отримали сертифікати учасника /-ці/ даної конференції.

Губар Анна, студентка п’ятого курсу ННІ БМ, презентувала власну доповідь щодо методики гендерного виховання в системі студентських ЗМІ (на прикладі діяльності студентського Центру інформації та преси ХНТУСГ) в ході пленарного засідання. За активну участь в роботі конференції, високі досягнення у наковій діяльності Губар А.А. отримала диплом ІІ ступеня.

Формуування гендерної культури в суспільстві, дотримання освнов гендерної рівності в приватній і публічних сферах, запобігання гендерній дискримінації в різних її формах – це нагальні завдання, які щільно пов’язні із перебігом процесів демократизації, дотримання прав і свобод людини. Так, в процесі роботи конференції у Кривому Розі дослідники та дослідниці в галузі гендерної соціології, освіти, філософії, педагогіки та психології висловили результати власних досліджень щодо досвіду, проблем та перспектив розвитку в Україні системи гендерної освіти та гендерного виховання.

У наш час дуже важливо звертати увагу на такі актуальні питання, як гендерна освіта, в той же час, це дуже клопітка та відповідальна робота, яку наше студентство та викладацький склад виконують на високому рівні, заслуговуючи найкращих похвал.

 

Романова Руслана,

голова прес-центру студентського комітету ННІ БМ,

студентка 11-МН групи

 


 

Переглядів: 918 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: