Головна » 2017 » Листопад » 27 » З вогнем не можна жартувати!Бережіть своє життя!
12:00
З вогнем не можна жартувати!Бережіть своє життя!


15 вересня 2017 року на території дитячого оздоровчо-спортивного комплексу «Вікторія» Одеської міської ради стався груповий нещасний випадок із смертельними наслідками.

На виконання пункту 4 частини 1 статті 18 Кодексу цивільного захисту України Міністерством освіти і науки України було запропоновано організувати та провести на об’єктах з тимчасовим або постійним перебуванням вихованців, учнів та студентів в навчальних закладах всіх типів: позаплановий інструктаж з питань неухильного виконання вимог техногенної і пожежної безпеки та надзвичайних ситуацій учасників освітнього процесу, а також перевірку дотримання вимог правил техногенної і пожежної безпеки, у тому числі утримання в належному стані шляхів евакуації і запасних виходів.

22 листопада о 14.30 фахівцями Національного університету цивільного захисту України на базі гуртожитку №4 Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка було проведено практичне відпрацювання дій персоналу та мешканців гуртожитку у разі виникнення пожежі.

Представники кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт, навчальної пожежно-рятувальної частини, курсанти факультету оперативно-рятувальних сил відпрацювали дії персоналу гуртожитку з організації евакуації мешканців у разі виникнення пожежі та зустрічі пожежно-рятувальних підрозділів; взаємодію персоналу навчального закладу з пожежно-рятувальними підрозділами під час рятування людей та гасіння пожежі, а також дії щодо рятування людей з вікна 3-го поверху гуртожитку по триколійній драбині та рятування людей ланкою газодимозахисної служби.


І наостанок, начальником Навчальної пожежно-рятувальної частини, підполковником служби ЦЗ Полковниченко Дмитром Юрійовичем та ст. викладачем кафедри пожежної частинки аварійно-рятувальних робіт, майором Хісько Юрієм Володимировичем студентам, викладачам та співробітникам ХНТУСГ ім. П. Василенка було продемонстровано етапи роботи з первинними засобами пожежогасіння.

Переглядів: 433 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: