Головна » 2015 » Вересень » 29 » Збори Земляцтва студентів Харківського району в ХНТУСГ імені Петра Василенка
16:25
Збори Земляцтва студентів Харківського району в ХНТУСГ імені Петра Василенка

24 вересня 2015 року кафедра обліку та аудиту навчально-наукового інституту бізнесу і менеджменту провела збори Земляцтва студентів Харківського району Харківської області. На зборах були присутні студенти усіх навчально-наукових інститутів університету, викладачі кафедри обліку та аудиту. Були запрошені гості: к.т.н, професор, проректор з науково-педагогічної роботи ХНТУСГ – Жила Віктор Іванович; випускник ННІ бізнесу і менеджменту ХНТУСГ, заступник начальника управління – начальник відділу промисловості та транспорту управління економіки Харківської райдержадміністрації Сівцов Микола Миколайович; випускник кафедри обліку та аудиту ННІ бізнесу і менеджменту ХНТУСГ, головний економіст відділу організації продажів філії Харківського обласного управління АТ «Ощадбанк» – Чупринін Дмитро Олексійович; к.п.н, доцент кафедри ЮНЕСКО «Філософія людського спілкування, філософії і історії України» – Данченко Ірина Олексіївна.

Відкривала і очолювала збори д.е.н., проф. Т.Г. Маренич, яка звернулася до присутніх з вітальним словом, поздоровила першокурсників зі вступом до Земляцтва, а також зазначила, що даний захід приурочений до святкування 85-річчя нашого університету. Окремо зупинилась на ролі студента в успішному функціонуванні Земляцтва, його значимості для усвідомлення величності університету, зазначила, що головною метою такого об’єднання є консолідація зусиль для розвитку, підтримки і захисту національно-культурних, економічних, соціальних та інших інтересів студентської громади Харківського району.

К.т.н, професор, проректор з науково-педагогічної роботи ХНТУСГ В.І. Жила привітав студентів усіх ННІ, зазначив, що студентська згуртованість, мобільність і зацікавленість є важливою складовою для розвитку сільських територій, куди майбутні фахівці здатні доносити необхідні знання та передовий світовий досвід господарювання, що отримали в ХНТУСГ. Саме тому створення Земляцтва студентів є важливим при вирішенні питань захисту та представлення прав та інтересів студентів університету, розвитку співпраці і взаємодопомоги між студентами ХНТУСГ.

К.е.н. М.А. Крутько виступила з доповіддю та презентацією: ознайомила студентів з керівництвом Харківського району, зробила історичний екскурс до етапів формування та територіального становлення району, представила символіку та історичні пам’ятки, розкрила соціально-економічні тенденції і досягнення Харківського району. Також зробила наголос на головні цілі Земляцтва та шляхи їх досягнення за рахунок єдності, співпраці, взаємодопомоги та підтримки студентства ХНТУСГ.

М.М. Сівцов розповів студентам про свій життєвий і трудовий шлях від студента до успішного керівника відділу ХРДА, зазначив, що навчання в ХНТУСГ – це запорука становлення майбутнього висококваліфікованого фахівця.

Наступним етапом зборів був виступ Д.О. Чуприніна, який подякував за можливість бути присутнім на зборах та виступити в рідних стінах ХНТУСГ імені Петра Василенка, наголосив на важливості подібних заходів, розповів про свій життєвий шлях від студента до керівника відділу в АТ «Ощадбанк». Його презентація про роботу АТ «Ощадбанк» і перспективи розвитку фінансової установи викликала зацікавленість і практичний інтерес у студентів. Д.О. Чупринін запросив майбутніх фахівців на екскурсію та стажування в АТ «Ощадбанк» з метою майбутнього працевлаштування.

К.п.н., доцент І.О. Данченко запропонувала присутнім лекцію-бесіду «Самоменеджмент – управління базовими ресурсами особистості». Доповідь і презентація викликали зацікавленість як з боку студентів, так викладачів і гостей, адже в ній були актуалізовані питання самореалізації, економії витрат часу через формулювання чітких цілей і шляхів їх досягнення, а також розвитку особистісних якостей людини.

Закінчилися збори неформальним спілкуванням членів земляцтва та жвавим обговоренням питань, яких торкалися доповідачі.

Переглядів: 736 | Додав: Elenapavlyuk88 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: