Головна » 2015 » Березень » 31 » ЗАПРОШУЄМО НА НАВЧАННЯ
19:28
ЗАПРОШУЄМО НА НАВЧАННЯ

Актуальна професія найближчого майбутнього

Буде прикро, витративши 4-6 років свого молодого життя і значну кількість грошей отримати у результаті професію, якою ніяк не виходить зацікавити потенційного роботодавця. Як не помилитися з вибором професії, яка буде корисною суспільству і дозволить самореалізуватися?

Всього, звичайно, не передбачиш. Ситуація на ринку праці змінюється досить  швидко. Тому прогнози, за нинішньої економічної ситуації в країні, справа невдячна. Однак  певні тенденції все ж простежити  вдається.

Креативні менеджери в період гострої конкуренції і перенасичення ринку будуть завжди затребувані. Саме вони розробляють сучасні стратегії компаній і шукають найцікавіші послуги і товари для задоволення все більш вимогливого клієнта. Безумовно, потрібними залишаються менеджери з продажу, оскільки саме вони приносять прибуток компанії в будь-якій економічній ситуації. Збережеться потреба і в досвідчених високопрофесійних управлінцях. Вони потрібні і в кризу, і особливо будуть потрібні, коли почнеться економічне зростання.

Можна згадати ще і ризик-менеджерів або кризових менеджерів. Все більше цінуються фахівці, які здатні підтримувати ліквідність компаній і оптимізувати витрати.

Фахівці в галузі соціального менеджменту і масових комунікацій вважають, що в найближче десятиліття в Україні спостерігатиметься підвищений попит на професійних менеджерів високого рівня. Такий фахівець повинен бути не тільки управлінцем, але і добре розбиратися в тій галузі, з якою пов’язана його робота.

Хоча на даному етапі сільське господарство і переживає не найкращі часи, але так не може тривати завжди. Та й уряд України ставить цю галузь економіки в розряд пріоритетних. Отже,  найближчим часом можна прогнозувати попит на кваліфікованих менеджерів в сільському господарстві.

Досвід багатьох сільськогосподарських підприємств і об’єднань підтверджує, що там, де керівники отримали повний обсяг знань, теоретичну і практичну підготовку є висококваліфікованими фахівцями, постійно займаються вдосконаленням управління виробництвом, трудові колективи під їх керівництвом забезпечують постійне зростання виробництва продукції сільського господарства, продуктивності праці, економії коштів і підвищення рентабельності підприємства.

З метою підготовки висококваліфікованих спеціалістів з управління сільськогосподарськими підприємствами, професорсько-викладацький склад навчально-наукового інституту бізнесу і менеджменту Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка  проводить навчання в спеціалізованих кабінетах, лабораторіях і комп’ютерних класах. Останні оснащені сучасним комп’ютерним обладнанням, новітніми інформаційними технологіями, різноманітною літературою і довідково-методичними матеріалами.

Студенти опановують навички про різноманіття економічних процесів в сучасному світі, їх зв’язки з іншими процесами; вчаться виділяти пріоритетні напрями розвитку національної економіки і перспективи технічного, економічного і соціального розвитку АПК; отримують  знання з теоретичних основ і закономірностей функціонування ринкової економіки; теоретично і практично освоюють принципи і закономірності ухвалення і реалізації економічних і управлінських рішень і т.п.

Випускник за фахом «Менеджмент і адміністрування» підготовлений до професійної діяльності, що забезпечує раціональне управління економікою, виробництвом і соціальним розвитком підприємств усіх організаційно-правових форм з урахуванням галузевої специфіки, техніки, технології, організації виробництва.

Заступник директора ННІ бізнесу і менеджменту
Заїка С.О.

 

Переглядів: 1221 | Додав: Elenapavlyuk88 | Рейтинг: 4.2/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: