Головна » 2016 » Квітень » 3 » Екскурсія до Музею археології та Музею історії Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.
22:18
Екскурсія до Музею археології та Музею історії Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.

29 березня 2016 р. студенти групи 12 ТТа ННІ ТСу супроводі к.і.н., асистента кафедри ЮНЕСКО «Філософія людського спілкування» та соціально-гуманітарних дисциплін Скубій І.В. відвідали Музей археології та Музей історії Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.

Студенти у рамках вивчення курсу «Історія України» ознайомилися з постійною експозицією Музею археології, де були представлені археологічні пам’ятки доби бронзи (катакомбна та ямна культури), заліза (Більське городище скіфського часу), античності (Херсонес), пізньоримського часу та доби Великого переселення народів (поселення Війтенки), Середньовіччя (фортеця Чембало, Салтівська культура, Донець) та козацької доби. Особливий інтерес викликали вітрини в підлозі, де були розміщені різні поховання та знайдені археологами скарби.

Під час екскурсії до Музею історії, яка проходила англійською мовою, студенти розглянули історію Харкова як університетського міста, ознайомилися з діяльністю видатних діячів та науковців, життя котрих було з нимпов’язане (О. Мечніков, М. Лисенко, Л. Ландау, М. Барабашов), побачили на власні очі різні цікаві експонати з колекції університету.

Проведення таких навчально-ознайомлювальних екскурсій є важливою складовою успішної гуманітарної підготовки технічної еліти та необхідним елементом навчального процесу у вищому навчальному закладі.

Переглядів: 600 | Додав: SK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: