Головна » 2014 » Жовтень » 24 » МІЙ ФАХ - БУХГАЛТЕР
15:16
МІЙ ФАХ - БУХГАЛТЕР

ІІІ Профорієнтаційний семінар «Мій фах – бухгалтер: необмежені можливості професії»

18 жовтня 2014 р. з ініціативи кафедри обліку та аудиту ННІ БМ для випускників шкіл, технікумів та коледжів відбувся ІІІ-й Профорієнтаційний семінар «Мій фах – бухгалтер: необмежені можливості професії».

Семінар вже став традиційним у профорієнтаційній роботі кафедри. Щорічно до участі в ньому запрошуються вчителі та учні старших класів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, навчально-виховних комплексів Харківської області, а також викладачі та студенти випускних курсів технікумів та коледжів різного профілю. В ході семінару відбувається ознайомлення з професією бухгалтера в цілому та спеціальністю «Облік і аудит» ХНТУСГ зокрема.

Цьогорічний семінар відзначився особливою активністю учасників, насиченістю програми, зацікавленістю гостей. До участі в семінарі долучилось понад 100 учнів шкіл, студентів технікумів та коледжів, вчителів та викладачів.

Семінар відкрив доктор економічних наук, професор, завідувач кафедри обліку та аудиту Красноруцький Олексій Олександрович, який розповів про загальні цілі організації семінару, особливості професії бухгалтера та специфіку навчання за спеціальністю «Облік і аудит». Заступник директора ННІ БМ, керівник центру практики та працевлаштування ННІ БМ, випускник спеціальності «Облік і аудит» Вітковський Юрій Петрович наголосив на основних практичних аспектах діяльності бухгалтерів, особливостях виробничих практик студентів спеціальності в підприємствах різних галузей економіки. Доктор економічних наук, професор кафедри Маренич Тетяна Григорівна ознайомила гостей та учасників семінару з основними перевагами вибору професії бухгалтера та можливостями працевлаштування випускників спеціальності облік і аудит за межами території України. Кандидат економічних наук, доцент кафедри Поливана Людмила Анатоліївна детально визначила основні критерії, вимоги, навики та риси характеру сучасного бухгалтера, основні тенденції попиту на професію бухгалтера на вітчизняному ринку праці. Регіональний представник Всеукраїнської газети «Все про бухгалтерський облік» в Харківській області Куделя Тетяна Вікторівна надала коротку характеристику популярності професії в останні роки. Провідний фахівець бухгалтерської служби ХНТУСГ, випускниця спеціальності «Облік і аудит» Колодяжна Наталія Сергіївна на власному прикладі розповіла про успішність майбутнього працевлаштування фахівців спеціальності «Облік і аудит». Начальник відділу адміністрування доходів і зборів з фізичних осіб Харківської об’єднаної державної податкової інспекції, випускниця спеціальності «Облік і аудит» 2012 року Губарєва Марина Вікторівна поділилася власним досвідом та шляхом до успіху щодо працевлаштування за фахом.

Після офіційної частини семінару на його учасників чекали брейк-кава, екскурсія до Виставково-музейного центру ХНТУСГ, проведена директором центру Москальовою Надією Петрівною, та святковий концерт за участі художньої самодіяльності ННІ БМ.

Семінар завершився нагородженням грамотами та сертифікатами всіх його учасників, а самі гості залишили найкращі враження про університет, загалом, та семінар, зокрема.

Переглядів: 865 | Додав: SK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: