Головна » 2014 » Листопад » 19 » ПЕРША СХОДИНКА В ПІДПРИЄМНИЦТВІ
17:01
ПЕРША СХОДИНКА В ПІДПРИЄМНИЦТВІ

 

В межах вивчення навчальної дисципліни «Організація підприємництва та міжнародна підприємницька діяльність» студентами 5 курсу ННІ переробних і харчових виробництв набуті теоретичні знання та практичні навики в розробці та презентації бізнес-планів підприємницької діяльності в сфері організації виробництва, надання послуг та торгівлі під керівництвом викладачів кафедри організації виробництва, бізнесу та менеджменту Смігунової Олени Вікторівни та Дудник Олени Василівни

Такий досвід є досить актуальним в сучасних умовах, що дозволяє спеціалістам з інженерною освітою почати власну підприємницьку діяльність. Та й взагалі, у ринковій економіці, підприємці не можуть досягти стабільного успіху, якщо не будуть чітко й ефективно планувати свою діяльність, постійно збирати й аналізувати інформацію про цільові  ринки, положення на них конкурентів, власних перспективах і можливостях.

Бізнес-план - це документ, що описує всі основні аспекти майбутнього підприємства (обґрунтування підприємницької ідеї, маркетинговий, виробничий, організаційний, фінансовий плани та оцінка можливих ризиків діяльності і напрями їх нейтралізації), аналізує всі проблеми, з якими воно може зіштовхнутися, а також визначає способи рішення цих проблем. Тому правильно складений бізнес-план відповідає на запитання: чи варто взагалі вкладати гроші в цю справу і чи принесе вона доходи, що окуплять усі витрати.

При підготовці кожен студент намагався максимально розкрити свою підприємницьку ідею, вивчити реальний цільовий ринок Харкова та Харківської області за видами товару, порівняти сильні та слабкі сторони потенційних конкурентів з використанням всіх доступних джерел інформації, а презентація бізнес-планів стала цікавою та яскравою подією.

Як результат, отримали цікаві та змістовні бізнес-плани, кращими з яких, експерта комісія під головуванням директора ННІ БМ, професора Мазнєва Григорія Євтійовича визнала наступні:

  1. Бізнес-план на тему «Виробництво хлібопекарської продукції». Виконала: студентка 51 ПЗ  групи Винокур Карина Борисівна.

2. Бізнес-план на тему «Відкриття магазину рукоділля «Кудесница». Виконала студентка 51 ПЗ групи  Фесенко Тетяна Миколаївна 

 

3. Бізнес-план з надання туристичних послуг, розроблений та представлений студенткою 53-ПЗ групи Байковською Анастасією Павлівною

4. Бізнес план з виробництва  екологічно чистих соків в м. Харкові .
Виконала студентка 53 ПЗ групи Возна Ганна Василівна

Студенти нагороджені почесними грамотами за високий рівень виконання бізнес-планів, а їх роботи будуть рекомендовані до участі у Всеукраїнському конкурсі бізнес-планів, що традиційно проводиться кожного року в нашій державі.

Переглядів: 874 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: