Головна » 2017 » Грудень » 1 » Пізнавальна екскурсія до Головного управління ДФС у Харківській області
11:24
Пізнавальна екскурсія до Головного управління ДФС у Харківській області

29 листопада завдяки спільним зусиллям начальника Центральної об’єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління Державної фіскальної служби України у Харківській області – Зайцева Ю.О.,начальника відділу організації роботи – Котенко О.В. і завідувача кафедри обліку та аудиту д.е.н., професора – Маренич Т.Г., була організована пізнавальна екскурсія для студентів першого та третьогокурсів(групи 15-ОА/ФН та 33-ОА) навчально-наукового інституту бізнесу і менеджменту ХНТУСГ ім. Петра Василенка.

За дорученням Зайцева Юрія Олександровича, відкрив зустріч з молоддю – перший заступник начальника інспекції Таран Дмитро Сергійович, який розкрив функції завдання органів ДФС. Зокрема він зазначив, що органи ДФС – це не тільки механізм забезпечення фінансових надходжень до держбюджету, але і сервісна служба, яка має полегшити та оптимізувати співробітництво громадян, суб’єктів господарювання та держави. Дмитро Сергійовичтакож розповів студентам і про подальше наближення податкового законодавства України до законодавства ЄС.

У заході приймали участь заступник начальника інспекції Дикань Ольга Анатоліївна та начальник управління обслуговування платників СкірдаОксана Валеріївна, які ознайомили майбутніх фахівців зі структурою Центральної ОДПІ, реальною роботою структурних підрозділів інспекції та розповіли про важливість реформування органів ДФС, яке наразі триває.

ДиканьОльга Анатоліївнапроінформувала студентів про зміни, що відбулися у податковому законодавстві, адже сьогоднішні студенти – це не тільки майбутні платники податків, які повинні орієнтуватися у податковому законодавстві, а й майбутні податківці.

Спілкування проходило в цікавому діалозі. Студенти дізналися також про роботу та послуги, що надаються фахівцями Центру обслуговування платників та про нові електронні сервіси, які пропонує ДФС України. Екскурс по ЦОП провела начальник відділу організації роботи ЦОП Макаренко Людмила Михайлівна. Зацікавила студентів інформація і про он-лайн сервіси, які функціонують на веб-порталі Державної фіскальної служби та про перспективи розширення таких сервісів.Також студенти дізналися про те, що входить в обов’язки податківців, як правильно оформляти та подавати певні документи, що робити, якщо загубили, наприклад, ідентифікаційний код, що таке податкова знижка на навчання і яка процедура її отримання.

Наприкінці зустрічі фахівці інспекції побажали студентам успішно закінчити навчання, стати професіоналами та свідомими громадянами, а викладачам – виховати сумлінних платників податків з високою податковою культурою.

Викладачі кафедри обліку та аудиту і студенти вдячні Зайцеву Юрію Олександровичу та колективу Центральної об’єднаної державної податкової інспекції м. Харків Головного управління Державної фіскальної служби України у Харківській області за щирий прийом та надану можливість здійснення такої потрібної, для формування висококваліфікованих фахівців з обліку та фінансів, екскурсії.Надіємося, що надалі такі зустрічі стануть систематичними і теоретичний фундамент знань студентів, набутих в університеті, увінчається успішним практичним їх застосуванням в професійній діяльності!

Маренич Т.Г.

Крутько М.А.

Переглядів: 588 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: