Головна » 2016 » Вересень » 8 » пізнавальна екскурсія до музею Історії та залізничної техніки Південної залізниці
12:46
пізнавальна екскурсія до музею Історії та залізничної техніки Південної залізниці

Щойно прийнявши студентів-першокурсників до дружного колективу навчально-наукового інституту бізнесу і менеджменту, куратори груп 13 – МНа і 35-МН пр., старші викладачі кафедри організації виробництва, бізнесу та менеджменту Смігунова О.В. і Дудник О.В., в рамках виховної роботи організували та провели пізнавальну екскурсію до музею Історії та залізничної техніки Південної залізниці.

Екскурсія розпочалася з Площі Конституції. Спочатку прогулялись Покровським сквером та помилувались на роботи слобожанських митців. А потім пішою ходою через міст над р. Лопань, повз Благовіщенський собор, Коцарською вулицею попрямували до музею.

Музей був відкритий в 1967 р. До 140-річного ювілею Південної залізниці в музеї був проведений капітальний ремонт і змінена структура експозицій. Музей складається з трьох залів, розділених по епохах: Зелений зал (дореволюційний період будівництва і становлення Курсько-Харківсько-Азовської залізниці), Червоний зал (радянський період розвитку Південної залізниці) і Синій зал (історія розвитку за часів незалежної України).
Тут зібрано безліч старовинних і рідкісних експонатів, унікальні документи і фотознімки, макети рухомого складу. 

Пам'ятка музею — величезний макет маршруту швидкісного "Столичного експреса Харків—Київ", який з точністю відтворює не тільки сам поїзд, але і залізничний ділянку Київ—Харків з копіями будівель вокзалів Києва, Харкова, Полтави-Київської та Миргорода. На макеті функціонує система автоматичної централізації зі світлофорами, стрілочними переводами та залізничним переїздом, а поїзд рушає і робить зупинки під музику і оголошення дикторів.

Приємні емоції, незабутні враження, багато цікавої та корисної інформації отримали наші новачки на початку свого студентського життя.

Переглядів: 505 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: