Головна » 2016 » Березень » 21 » Профорієнтація кафедри обліку та аудиту серед старшокласників ЗОШ №126 м. Харкова
18:32
Профорієнтація кафедри обліку та аудиту серед старшокласників ЗОШ №126 м. Харкова

 Сучасна економічна і політична обстановка змушує пред'являти все більш високі вимоги до індивідуальних психофізіологічних особливостей людини. Ринкові відносини кардинально міняють характер і цілі праці: зростає його інтенсивність, посилюється напруженість, потрібен високий професіоналізм, витривалість і відповідальність.

 У зв'язку з цим кафедра обліку і аудиту величезну увагу приділяє проведенню цілеспрямованої профорієнтаційної роботи серед старшокласників загальноосвітніх шкіл Харківського району Харківської області та м. Харкова, яка включає глибоке знання всієї системи основних чинників, що визначають формування професійних намірів особистості та шляхи її реалізації.

 Доцентами кафедри обліку і аудиту (Поливана Л.А., Луценко О.А.) 16.03.2016р. було проведено профорієнтаційну роботу серед старшокласників ЗОШ №126 м. Харкова.

  Учасники заходу відзначили, що від того, наскільки ретельно випускники оберуть собіпрофесію, буде залежати їх подальше життя. Представники кафедри обліку і аудиту розповіли про стан ринку праці в м. Харкові, про труднощі, які чекають молодь в пошуку роботи та працевлаштуванні. Старшокласники з інтересом вислухали фахівців, що розповідали про переваги освіти в Харківському національному технічному університеті сільського господарства ім. П. Василенка, про професію бухгалтера, яка користується попитом не тільки на місцевому ринку праці, а також в країні, ознайомились з відеосюжетомпро ННІ бізнесу і менеджменту.Випускників та старшокласників було запрошено взяти участь уVIIсемінарі «Мій фах – бухгалтер», що постійно проводиться фахівцями кафедри в цілях профорієнтації. Доцентами Поливаною Л.А. та Луценко Л.А. було зазначено, що кафедра обліку і аудиту готова активно співпрацювати з випускниками шкіл, надавати потрібну допомогу та докладати всіх зусиль, щоб  вони, отримавши атестати, не помилилися у виборі своєї майбутньої професії та впевнено вступили в нове життя.

 Профорієнтаційна робота сприяє цілеспрямованому розвитку здібностей людини, зростанню її професіоналізму, працездатності, збереженню здоров’я і забезпечує ефективне використання трудового потенціалу особи, підвищення її соціальної та професійної мобільності, відіграє значну роль у профілактиці масового вимушеного безробіття.

 Профорієнтаційні заходи, що проводяться кафедрою обліку і аудиту стимулюють пошук людиною найефективніших засобів підвищення свого професійно–кваліфікаційного рівня.

 

Завідувач кафедри обліку та аудиту ХНТУСГ, д.е.н., професор Т.Г. Маренич,

к.е.н., доцент кафедри обліку та аудиту Л.А. Поливана

к.е.н., доцент кафедри обліку та аудиту О.А. Луценко

Переглядів: 610 | Додав: SK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: