Головна » 2016 » Вересень » 12 » проведене тематичне заняття до Всесвітнього дня першої допомоги
14:54
проведене тематичне заняття до Всесвітнього дня першої допомоги

09 вересня дирекцією ННІ БМ, студентським комітетом ННІ БМ  та за участі лікаря ХНТУСГ Забули Є.М. було проведене тематичне заняття до Всесвітнього дня першої допомоги (World First Aid Day) спрямоване на підвищення рівня обізнаності студентів молодших курсів у питаннях правильного надання першої домедичної допомоги задля порятунку життя у повсякденних та кризових ситуаціях.

Всесвітній день надання першої медичної допомоги (World First Aid Day)  проводиться у багатьох країнах щорічно в другу суботу вересня, починаючи з 2000 року, а ініціаторами проведення свята виступають національні організації - члени Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

Заняття відкрила старший викладач кафедри організації виробництва, бізнесу та менеджменту Дудник О. В., ознайомила студентів з історією  міжнародного свята та пояснила необхідність набуття студентами навиків надання першої медичної допомоги, тобто комплексу найпростіших заходів, що виконуються безпосередньо на місці події та направлені на те, щоб врятувати життя потерпілому, зменшити його страждання і попередити розвиток можливих ускладнень. У цих випадках вкрай важливо, щоб поруч були люди, які б не розгубились і знали, як діяти. Адже,  як свідчить статистика, кожні 20 осіб із 100, які загинули, могли б бути врятовані при правильній кровотечі та своєчасній допомозі.

Забула Є. М.  розповів  про можливі випадки, що потребують надання невідкладної допомоги та методи надання першої медичної допомоги при невідкладних станах внаслідок різних ушкоджень. А саме: перша допомога при кровотечі, втраті свідомості, термічному опіку, отруєнні чадним газом, вражені електрострумом та багато іншого. 

Цікавим для студентів виявилась практична частина заняття, на якій студент 35-МНпр групи Кашуба  Вадим (за середньою освітою - фельдшер) ознайомив присутніх з видами пов'язок і правилами їх накладання та показав як правильно накласти джгут при різних кровотечах та травмах.

Студенти закріпили знання участю в змаганнях зі швидкості та якості накладання пов’язки на пальці та кисть.

Заняття завершилось показом демонстраційних фільмів, підготовлених старшим викладачем кафедри організації виробництва, бізнесу та менеджменту Кралею В.Г.

 

 

Переглядів: 688 | Додав: SK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: