Головна » 2018 » Червень » 14 » Відвідування виставки автентичного українського вбрання та стилю
16:33
Відвідування виставки автентичного українського вбрання та стилю

12 червня 2018 року викладачі кафедри обліку та аудиту організували для студентів гр. 44 ОА і Земляцтва студентів Харківського району відвідування виставок: «Родзинки українського стилю» і «Закодоване щастя». Виставки проводились в КЗ «Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва».

На першій експозиції студенти ознайомились із елементами традиційного народного одягу з усіх регіонів України – сорочками, виконаними в різноманітних техніках вишивки з основними елементами традиційного строю, їх кроями та мотивами.

На другій експозиції студенти ознайомились з роботами провідних майстринь вишивки Харківського району – Ярославою Єльниковою, Любов’ю Бугар, Тетяною Федосовою та ін. Їх рушники виконані в різноманітних техніках вишивки: хрестик, гладь, білим по білому, занизування, мережки та ткані кролевецькі.

Наприкінці студенти прийняли участь у проведенні майстер-класу з зав’язування хустинки.

Відвідування виставки сприяло відновленню історичної пам’яті через вміння читати символи й знаки, які зашифровані в українських старовинних рушниках та підтримці народних традицій рідного краю.

Викладачі кафедри обліку та аудиту

Переглядів: 365 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: