Головна » 2016 » Березень » 28 » ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ ОРГАНІЗАЦІЇ ВИРОБНИЦТВА, БІЗНЕСУ ТА МЕНЕДЖМЕНТУ У СВІТІ СТАРТАПУ
18:46
ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ ОРГАНІЗАЦІЇ ВИРОБНИЦТВА, БІЗНЕСУ ТА МЕНЕДЖМЕНТУ У СВІТІ СТАРТАПУ

27 березня 2016 року викладачі кафедри організації виробництва, бізнесу та менеджменту Сагачко Ю.М., Дудник О.В. та Смігунова О.В. окунулись у неймовірний світ стартапу на ярмарку СТАРТАПІВ який проходив в ЕКЦ "Бейт Дан".

Ярмарок СТАРТАПІВ – це місце, де у кожного бажаючого є можливість презентувати свою ідею або проект, отримати зворотний зв'язок і аргументовану критику, а також виграти ГРАНТ на реалізацію свого проекту.

Взагалі, стартап - це тільки що створена компанія (можливо навіть не є юридичною особою), яка знаходиться на стадії розвитку і будує свій бізнес  на основі нових інноваційних ідей, або на основі  технологій, які нещодавно з'явилися. Найчастіше, характерними особливостями стартапу є брак фінансів і нестійке майже «партизанське» положення фірми на ринку.

Основним ресурсом для створення нового стартапу є хороша новаторська ідея. Власне за свіжими і незвичайними ідеями женуться багато інвесторів і часто купують їх не шкодуючи великих коштів . Сама ідея, що не має ніякого матеріального втілення, а існує тільки на папері або на словах (план стартапу), може коштувати дуже багато. Іншим фактором успішності цієї ідеї є її затребуваність (ступінь необхідності для споживача), адже ідея може бути незвичайною і нової, але користі від неї буде мінімум.

А в яких же сферах можна створити стартап? Якщо ви подивитеся на історії стартаперів, то практично всі нові оригінальні проекти створюються у сфері комп'ютерних та інформаційних технологій. Ці технології розвиваються досить швидко, а тому придумати ідею для стартапу тут набагато легше.

На ярмарку були презентовані ідеї з організації дитячих кулінарних мастер-класів, освітній молодіжний проект з вивчення іноземних мов; розробки в сфері ІТ-технологій; сервіс для спільної оренди житла.

Проте необов'язково стартап може бути тільки в цих сферах, ви також можете спробувати вигадати якусь оригінальну ідею і для інших сфер бізнесу.

Також всі бажаючі мали можливість прослухати цікаві та змістовні розповіді:

  1. «Як розкрутити свою ідею?» розповів спікер Ярмарки Стартапов Роман Катеринчик, засновник і керівник компанії Artjoker (10 років на ринку IT-послуг із створення і просування сайтів. Близько 450 реалізованих проектів, серед яких – Renault, SunInbev Ukraine, Global Spirits.)
  2. "Як зробити startup глобальними і потрапити в європейський акселератор?" - Дмитро Грицкий, директор брендингового агентства Boomerang
  3. "Просування в соціальних мережах" - Тетяна Рябченко, засновник школи «PRяник», PR-консультант.
  4. " Хто такий StartUper і як ним стати?" - Сергій Єфремов, керівник тренінг-центру "Лідер", сертифікований бізнес-тренер, фахівець в області комунікацій, з практичним досвідом роботи в бізнесі, в навчанні і розвитку компаній. Організатор бізнес-конференції "Менеджмент, маркетинг, продажі"

Бажаємо всім натхнення та знайти свою підприємницьку нішу!

За додатковою консультацією з обґрунтування та представлення стартапів, бізнес-планів та інших питань з організації власного бізнесу звертайтесь на кафедру організації виробництва, бізнесу та менеджменту.

Викладачі кафедри ОВБМ
Дудник О.В., Сагачко Ю.М., Смігунова О.В.

Переглядів: 710 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: