Головна » 2017 » Жовтень » 14 » Внутрівузівська науково-практична конференція за підсумками виробничої практики студентів спеціальності «Облік і оподаткування»
13:19
Внутрівузівська науково-практична конференція за підсумками виробничої практики студентів спеціальності «Облік і оподаткування»

10 жовтня 2017 року за результатами проходження виробничих практик студентами спеціальності «Облік і оподаткування» відбулася ІIІ-а підсумкова внутрівузівськанауково-практична конференція з актуальних проблем організації та проведення виробничих практик для студентів ХНТУСГ ім. Петра Василенка.

Виробничі практикистудентів є невід’ємною складовою освітньо-професійної програми підготовки фахівців. Вони спрямовані на закріплення теоретичних знань, отриманих студентами за час навчання, набуття і удосконалення практичних навичок і умінь, формування та розвиток у студентів професійного рівня при прийнятті самостійних рішень в умовах конкретної виробничої ситуації.Виробничі практики студентів ХНТУСГ спеціальності «Облік і оподаткування» структуровані таким чином, щоб сформувати системні знання щодо організації обліку та аудиту на підприємствах агропромислового виробництва України.

Під час проходження виробничої практики студенти стикаються з низкою проблем, які не вдається в повному обсязі своєчасно вирішувати. Саме висвітленню напрямів, позитивних моментів та недоліків практичної підготовки і була присвячена науково-практична конференція ініційована кафедрою обліку та аудиту.

Відкрила конференцію директор ННІ БМ к.е.н., доцент Заїка Світлана Олександрівна, якапідкреслила важливість практичного навчання у підготовці висококваліфікованих фахівців та наголосила на перспективах майбутнього працевлаштування за результатами виробничої практики. Світлана Олександрівна побажала учасникам конференцій плідної роботи.

Кращими доповідями на конференції були визнані доповіді студентів Ткачук Віталіни, ВладіміровоїІнесси, Пензевої Юлії, Горбача Павла, Хан Хафіз Мохаммад Тимура, Романашенко Ірини. Студенти поділились власним досвідом та враженнями від цьогорічних та минулих практик, висловили власні побажання та пропозиції щодо удосконалення практичної підготовки. В аудиторії відбулася відкрита дискусія.

Завідувач кафедри обліку та аудиту, д.е.н., професор Маренич Тетяна Григорівна відзначила високий рівень зацікавленості та небайдужості студентів до проходження ними виробничих практик незалежно від року навчання та тематичного спрямування практики.К.е.н., доцент Поливана Людмила Анатоліївна висвітила проблемні питанняпроходження виробничої практики студентами нашого університету в порівнянні з університетамиФранції, мотивації студентів щодо проходження практики і забезпечення їх базами практик.

За результатами науково-практичної конференції готується до друку збірник тез доповідей студентів, а сама конференція стане продовженням доброї традиції для ННІ БМ та університету.

Сподіваємося, що проходження практики для студентів стане відправною точкою їх професійної кар’єри, стимулювавшиїхні бажання та прагнення вдосконалювати свої знання протягом всієї трудової діяльності.

Завідувач кафедри обліку та аудиту д.е.н., професор Маренич Т.Г.

Переглядів: 458 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: