Головна » 2016 » Березень » 4 » Викладачки ННІ БМ долучилися до проблеми впровадження Гендерного підходу в систему вищої освіти України
20:47
Викладачки ННІ БМ долучилися до проблеми впровадження Гендерного підходу в систему вищої освіти України

     25-27 лютого 2016 року на базі Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбувся науково-практичний семінар «Інноваційні підходи ВНЗ у впровадженні гендерної рівності: в навчанні, дослідженнях, просвіті громади».

   Семінар відвідали представниці університету, зокрема: керівниця Центру гендерної освіти, ст. викл. кафедри ЮНЕСКО «Філософія людського спілкування» та соціально-гуманітарних освіт Омельченко Г.Ю.; ст. викл. кафедри організації виробництва, бізнесу та менеджменту Колпаченко Н.М. та асист. кафедри організації виробництва, бізнесу та менеджменту Півень А.В.

         

   У зв’язку з обранням Україною європейського вектору розвитку, процеси реформування освіти стають неможливими без прийняття європейських стандартів у підготовці спеціалістів будь-якої галузі, бо саме освіта розширює можливості людини, впливаючи на всі сторони її життя: роботу, кар’єру, стан здоров’я, життєві цінності тощо.

     Сучасний університет – це не лише місце, де студентство здобуває вищу освіту, а й місце, де проходить значна частина його життя, відбувається становлення особистості. Університети відіграють важливу роль у формуванні нового обличчя українського суспільства не тільки завдяки поширенню знань, але й через поширення та впровадження інноваційних соціальних технологій.

      У сфері освіти гендерний підхід включає не лише гендерні дослідження та включення гендерного компоненту у зміст та методи викладання різноманітних дисциплін, але й комплекс позанавчальної роботи, підвищення кваліфікації викладацького складу через систему семінарів, тренінгів, а також створення гендерночутливого середовища.

    У семінарі приймали участь представники та представниці 20 ВНЗ України, члени робочої групи з питань політики гендерної рівності та протидії дискримінації у сфері освіти при МОН, де був узагальнений досвід роботи гендерних осередків та прийняті рішення активізовувати просвітницьку роботу з громадою, що може бути втілена за допомогою ресурсів, які на сьогодні мають осередки гендерної освіти ВНЗ.

 

Ст. викл. кафедри організації виробництва,

 бізнесу та менеджменту Колпаченко Н.М.

Переглядів: 718 | Додав: SK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: